Když už ale rád žeru (a určitě nejsem jedinej, kdo to má stejně), docela by mě zajímaly nějaký tipy na tyhlety přicházející svátky. Jasně že nemyslím takový "objevy" jako je ryba nebo řízek se salátem nebo cukroví. Zplundorovat si pajšl po třech dnech řízků umí každej. Ale někdo má určitě i jiný nápady, zvyky a oblíbený tipy na jídla nebo zaručený recepty.
Tak sem s nima, ať je letos nějaká změna
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Codo píše: Hele, jsem jedinej, kdo má pocit, že dřív (myšleno za bolševika) smrděly syrečky daleko víc? Vždyť to byl smrad jak sviň, a v dnešní době skoro nic. I Věra Čáslavská kdysi vzpomínala, že vezla letadlem známým syrečky do ciziny a byl to pro ni trapas, protože smrděly i přes krabici, ve který byly zabalený?! Dnes by je člověk mohl mít v kapse a nikdo by si snad ani nevšim´...
Když jsem ještě dělal a bydlel v Mohelnici, bavil jsem se klukem, co v syrečkárně v Lošticích pracoval - údajně je to daný kulturama při zrání, resp. použitou metodou. Dřív tvargle dozrávaly na dřevěných policích, dneska, kvůli Unii, na nerezu. A většinou je dobrý ty, co koupíš, nechat ještě tak týden dozrát. Pak si užiješ chuti i smradu
PlusOne píše: Když jsem ještě dělal a bydlel v Mohelnici, bavil jsem se klukem, co v syrečkárně v Lošticích pracoval - údajně je to daný kulturama při zrání, resp. použitou metodou. Dřív tvargle dozrávaly na dřevěných policích, dneska, kvůli Unii, na nerezu. A většinou je dobrý ty, co koupíš, nechat ještě tak týden dozrát. Pak si užiješ chuti i smradu
Bez dozrání to vůbec nejde žrat... tak nerez, jo? Nevím, že by se kdy kdo dřív otrávil syrečkama. Takže to zas nějakej zkurvenej úředník zaúřadoval
Naposledy editováno 08.12.2020 14:43:41