globalmoto_kveten





Téma: se-se a jeho stroj
 
14.1.2017 v 19:48
Myslím, že tato motka zaslouží svoje téma. Za zdůraznění možná stojí to, že ta motorka byla úplně nová.
Jak se vám teď líbí?

http://www.motorkari...&act=fotogalerie



Anketa: Líbí se vám se-seho stroj?
Ano
19%
17
Ne
81%
73

3 reakcí na tento příspěvek se-se a jeho stroj

23.2.2017 v 23:36 | Nahoru | #1
PÝCHAVKOVÝ GULÁŠ

Svou nově vyvinutou metodou cyklohoubaření jsem nalezl jisté středně velké množství pýchavek malé až velmi malé velikosti s
několika vyjímkami středních rozměrů. Celý den jsem uvažoval jak s úlovkem naložím a napadl mě houbový guláš.

Recept bylo snadné nalézt na Internetu a s trochou improvizace je realizace hračkou.
Vůbec mě nepřekvapilo, že v těch receptech nás kuchaře zase buzerujou.
Prej že se maj pýchavky oloupat. Jako vždy v podobných případech jsem se tomuto nesmyslnému požadavku
zasmál protože jsem již včera houby od mechu a jehličí opláchl v kýblu hadicí.
Ty větší jsem nakrájel na kostky a ty menší jsem nechal v jejich lesní podobě.
Řídil jsem se tím receptem jen zhruba, protože sám přeci nejlíp vím co s houbama,
který jsem osobně našel - kdo jiný by k nim taky měl mít osobnější vztah než já.
Bylo to dost prosté - cibule, nakrájená paprika a rajská jablíčka - to vše podušené - údajně na sádle - pudu asi picnout prase ne -
olivový olej je jistě ideální.
Pak přihodit pýchavky a znovu dušení, nato vývar -samozřejmě z masoxu - v tom receptu chtěli abych vyvařoval kosti -
to mám někde hledat zdechlou krávu nebo co jako.
Nakonec smetana (měla bejt kyselá - asi jí dám na sluníčko, sednu si k ní a budu čekat až zkysne žejo),
ve smetaně škrob (prej že mouka - tůdle to znám - ty pucky jsou z ní velký jak knedliky).
Jako koření posloužil osvědčený sušený česnek z pytlíku a dva malý sáčky vyndaný z jakési čínské polívky.

NO TAK HOUBOVÝ GULÁŠ Z PÝCHAVEK JE HOTOV

No a výsledek:

barva - světlejší gulášový odstín, velmi chutně vypadající ............20 bodů
vůně - ůžasná lákavá vůně exotického guláše s houbovým podtextem.......20 bodů
struktura - nerozpadavá hustá s výrazně patrnými jednotlivými složkami.20 bodů
chuť .... výrazně hnusná................................................0 bodů

Celkové hodnocení 60 z 80ti bodů, tedy 75%, což je dost dobré.

Poznámky k chuti:
Evidentně nositelem odporné chuti je ta zatracená pýchavková šlupka - taky to mohli napsat a ne jen povýšenecké "oloupat"
Ty větší, které šlupku nemají, chutnají celkem dobře, jen je potřeba umět je odlišit. Ty menší - zejména ty použité vcelku
se vyznačují chutí popsatelnou nejlépe jako chuť hnědého slimáka zabaleného do několikrát zplesnivělé kožené peněženky.
Ostatní komponenty chutnají dobře a dokonce jako protipól pachuti plesnivé peněženky jsou vyloženě lahodné.

Závěr:
Guláš se vcelku povedl, i když vykazuje jisté dílčí nedostatky. Je vcelku poživatelný při důsledném vyplivávání hub, což jsem
operativně podpořil servírováním prázdného podšálku.

K tomuto jidlu se dobře hodí červené víno, nejlépe dvě lahve. Prostě jakýkoli alkohol v množství, které umožní na některé
chuťové tóny rychle zapomenout.

(reakce na) se-se a jeho stroj

24.2.2017 v 00:55 | Nahoru | #2
se-se> jakozto kuchar amater ti muzu rict, ze je OPRAVDU lepsi pouzivat opravdovy prisady, nez nahrazky v podobe maxou a ¨cesneku¨ v praskua co se tyce sadla vs oleje, z vlastni zkusenosti vim, ze je dokonce rozdil, mezi jidlem delanym na husim a veprovym sadle, to jenom tak jako poznamka

jinak teda, kdyz ctu tvoje story, nepremyslis o tom, ze bys vydal knizku, vrele doporucuju

(reakce na) se-se a jeho stroj

24.2.2017 v 10:05 | Nahoru | #3
se-se> Jseš dobrej

(reakce na) se-se a jeho stroj

24.2.2017 v 10:20 | Nahoru | #4
se-se> vyloudilo mi to na tvari takovy usmev, ze si pro odkaz prisli z okolnich kancelari....a jak tak posloucham, tak jim to taky vyloudilo usmev na tvari
Edit: myslim ze se nekdo podival i na tvoji motorku. Ozvalo se "ty pico, co to je?"

Naposledy editováno 24.02.2017 10:25:24
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist