Díky moc všem, kdyby měl někdo i foto bylo by to ideální.
1 reakcí na tento příspěvek Pečená žebra
1 reakcí na tento příspěvek Pečená žebra
majonéza
nastrouhaná sterilovaná okurka
volitelná cibule (ano je z toho obyčejná tatarka)
sůl
mletý pepř
česnek
Množství na každém. V naší kolonii je to snad nejoblíbenější grilovací omáčka a ty všechny kupované už nikdo skoro nejí. :)
Naposledy editováno 02.07.2013 07:48:24
sqwer píše: Zakladem jsou zebra z divocaka, idealne loncak muze byt i sekac...
O jednom zebrodarci bych vedel ... ale ma zebra marinovana zluci a obsahem vlastniho pajslu, takze ty svine uchylne (tvi kamaradi) se zelenejma klobouckama pry byly radne nasrane .
Naposledy editováno 02.07.2013 10:43:10
1 reakcí na tento příspěvek Pečená žebra
Já dělám tzv. suchou marinádu - mletá paprika, římský kmín, sůl, pepř a třtinový cukr je základ, další složky dle momentální nálady (hořčičné semínko, rozmarýn, muškát, tymián atd. - ale nepřehnat!!) Koření podrtit v hmoždíři, smíchat s paprikou, cukrem a solí a žebra v tom pořádně obalit. Nechat odležet v ledničce, nejlépe přes noc.
Péct na nízkou teplotu (max 150°) cca 2-3h. Pokud to jde, tak napřed tak 1,5-2h v troubě a poté dokončit na grilu.
Nejdůležitější je sehnat správný žebra, to je největší problém. To, co se dá běžně koupit, je na gril k ničemu. Naštěstí už existují řezníci, se kterýma se dá domluvit.
Už vím, co budu dělat o víkendu
tady ta nám moc chutnala na gril
1 reakcí na tento příspěvek Pečená žebra
a nebo to zkusim nějak naložit a na gril, jen to budu dělat asi dlouho
Pokud nemáš gril na nepřímou metodu, tak v troubě udělat "dohotova" a na grilu jen očoudit, aby to mělo fazónu.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Pečená žebra
mára929r píše: mám mrazák plnej žeber (z kance) a nevim co s nima. asi bude lepší je trochu povařit před tim než je dám do trouby, né? páč zvěřina je kapku tužší maso, ale zase kvalitní a lahodný
a nebo to zkusim nějak naložit a na gril, jen to budu dělat asi dlouho
nevím jak z kance, ale já měla žebra z srny a ty byly echt masný, když se upekly v torubě se zelím a naloženy do marinády z grilovacího a olivového oleje vyloženě po schladnutí bylo cítiti ten,,jelení,,loj
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Pečená žebra
sislon píše: nevím jak z kance, ale já měla žebra z srny a ty byly echt masný, když se upekly v torubě se zelím a naloženy do marinády z grilovacího a olivového oleje vyloženě po schladnutí bylo cítiti ten,,jelení,,loj
Ze srny jelení loj asi nějakej mutant, neee
Zvěřina a skopový je poživatelný jen horký, to si zapamatuj. Naprosto základní poučka, studený se to fakt nedá.
1 reakcí na tento příspěvek Pečená žebra
1 reakcí na tento příspěvek Pečená žebra
Majklos píše: Ze srny jelení loj asi nějakej mutant, neee
Zvěřina a skopový je poživatelný jen horký, to si zapamatuj. Naprosto základní poučka, studený se to fakt nedá.
já jen že to chutí připomínalo tu známou pomádu na rty Jelení lůj ne že ze srny byl jelení lůj
Naposledy editováno 04.07.2013 20:01:08