Neboli zdar jak sfiňa!
Chtěla jsem poprosit všechny i samo (nekamarády),kolemjdoucí, kámoše motrkáře,kámošky motorkářky,babičky,tetičky,maminky,milence,milenky,domácí puťky,prostě ty,co milují jídlo......aby sdíleli tuto moji "kulturní vložku"!
Sbírám recepty,nejlépe s "vydařeným" fotem,kde je poznat,co jsme "zhruba" uvařili.....ale i jiné zajímavé recepty bez fota.
Tzn.Ingredience-příprava(letem světem)+foto
Klidně i děcká jídla,kojenecká výživa,deserty,předkrmy,pomazánky,grilovačky atd.atd. Jde mi opravdu o jídlo,jako takové....NE chlastačku,kde Jarmila leží V DORTĚ)))))))
Pokud máte něco v archívu,nebo chtěli vyfotit jedním "blikem" nedělní oběd,budu ráda.budu vděčná,budu happyyyyyyy
Vím,že umíte,víte a je tu plno podceňovanejch machrů,co doma vytváří neuvěřitelný nebo "jen" prostě moooc chutný věci
Pokud by chtěl někdo něco upřesnit nebo mi poslat nějakou fotečku+sběžně recept,prosím na INFO : PM
Předem moc děkuji za to že to rozšíříte a něco MI uvaříte.))))))))
S pozdravem AŤASKA MRK!
Tzn.fakt zakládám vlákno,kdo umí,ten umí....vím,že mě v tom nenecháte!
Naposledy editováno 28.05.2013 22:18:23
Abych jen neplácal, jeden rychlý:
Na vrstvičku oleje položíme naklepané, osolené a opepřené plátky vepřové kýty, pokryjeme vrstvou nakrájené cibule na kroužky(silná vrstva klidně, já cibuli rád, takže tam dám dvě velké cibule), zalijeme skleničkou majonézy a posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct na 200-220°C a po několika málo minutách je hotovo. Dá se to s bramborem, nebo klidně samotné, je to rychlé a dobré..
Naposledy editováno 20.05.2013 23:08:50
No a mezitím recept na dnešní oběd. Třeba tortillu (hrnek hladké, hrnek žitné mouky, ždibec soli a kousek sádla. No a dvě decky vody. Vyválet, rozdělit, zplackovat a osmažit na sucho), potom co lednice dá (já našel kuřecí) to nakrájíš na kostky a osmehneš (s čím chceš), mezitím tortillu napatláš protlakem smíchaným s jeddním taveňákem, na to proporčně nasypeš kuřecí z pánve bohatší vrstvy posypou sejrem), zabalíš a dáš do rúry zapéct, no a papkáš. Cirka půl hodiny i s přípravou.
1 reakcí na tento příspěvek Zase to žrádýlko...
1 reakcí na tento příspěvek Zase to žrádýlko...
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zase to žrádýlko...
Pokud ale koupíš kus staré, šlachovité krávy u řezníka podvodníka, tak ti z toho vždycky vyjde podrážka, ať se snažíš, jak chceš.
MaPet píše: KubaLC8> Základem úspěchu je koupit kvalitní maso, pak se na tom nedá nic pokazit.
Pokud ale koupíš kus staré, šlachovité krávy u řezníka podvodníka, tak ti z toho vždycky vyjde podrážka, ať se snažíš, jak chceš.
Tak tak, to je i mé smutné poznání.
Pokud máš smůlu při nákupu masa, už to spravit nejde (a někdy to na tom mase fakt nejde poznat...).
1 reakcí na tento příspěvek Zase to žrádýlko...
Vyborne A fotku si udelej sama, je to behem par minut udelane
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zase to žrádýlko...
Creck píše: Me oblibene a rychle : Na jehlu napichas stridave kousky syra, platky cibule, sunky, obalis v testicku a usmazis.
Vyborne A fotku si udelej sama, je to behem par minut udelane
JJ, Jirka Babica by z takovyhle sracky mel velkou radost. Myslim, ze plne odpovida tvemu IQ i schopnostem.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zase to žrádýlko...
sqwer píše: JJ, Jirka Babica by z takovyhle sracky mel velkou radost. Myslim, ze plne odpovida tvemu IQ i schopnostem.
Jsi na něj zlý, i když popravdě jsem čekal, že nejradši k jídlu má, když si otevře dvoulitrovou petku piva co je z patnácti korun zlevněná na sedm.
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zase to žrádýlko...
MaPet píše: KubaLC8> Základem úspěchu je koupit kvalitní maso, pak se na tom nedá nic pokazit.
Pokud ale koupíš kus staré, šlachovité krávy u řezníka podvodníka, tak ti z toho vždycky vyjde podrážka, ať se snažíš, jak chceš.
jasny, kvalitni maso je zaklad, ale i tak. Delal jsem to jednou a dopadlo to tak ze jsem malem chcipl vycerpanim nez jsem to polkl
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zase to žrádýlko...
Naposledy editováno 21.05.2013 16:34:31
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zase to žrádýlko...
sqwer píše: JJ, Jirka Babica by z takovyhle sracky mel velkou radost. Myslim, ze plne odpovida tvemu IQ i schopnostem.
No pokud koukas na Babicu tak bych radsi o IQ mlcel.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zase to žrádýlko...
Creck píše: No pokud koukas na Babicu tak bych radsi o IQ mlcel.
...jo divam, protoze mne bavi ta gastronomicka zoufalost, kterou prezentuje...
...ty, wykurwence hornicky, se asi nedivas a tu GZ mas proste v sobe, coz jak jsem jiz uvedl silne koresponduje s IQ vymrzle chaty, tedy tveho...
Když je opečeno z obou stran tak popadnout celou pánev i s masem a vrazit do trouby vyhřáté na 80-100°C a nechat tam cca 8-10 min.
Poté vyndat na nahřátý talíř, důkladně osolit a opepřit z obou stran, můžeš na každý steak položit kousek másla. Přikrýt alobalem, nebo něčím a nechat 5-10min odpočívat.
Tímto postupem získáš steak propečený na stupeň medium a ještě se mně to nikdy nepovedlo pokazit.
Pro sebe ho nechávám v troubě max. 6min, to je krásně medium-rare a tak to mám nejraději.
Sakra, já mám hlad!
sqwer píše: ...jo divam, protoze mne bavi ta gastronomicka zoufalost, kterou prezentuje...
...ty, wykurwence hornicky, se asi nedivas a tu GZ mas proste v sobe, coz jak jsem jiz uvedl silne koresponduje s IQ vymrzle chaty, tedy tveho...
tak supej dat kralikum, poklidit hovna slepicim, jednu vecerni detektivku a spat ty vesnickej burane.