globalmoto_kveten





Téma: Zase to žrádýlko...
 
20.5.2013 v 21:24
Přátelé a kamrádi!

Neboli zdar jak sfiňa!

Chtěla jsem poprosit všechny i samo (nekamarády),kolemjdoucí, kámoše motrkáře,kámošky motorkářky,babičky,tetičky,maminky,milence,milenky,domácí puťky,prostě ty,co milují jídlo......aby sdíleli tuto moji "kulturní vložku"!

Sbírám recepty,nejlépe s "vydařeným" fotem,kde je poznat,co jsme "zhruba" uvařili.....ale i jiné zajímavé recepty bez fota.

Tzn.Ingredience-příprava(letem světem)+foto
Klidně i děcká jídla,kojenecká výživa,deserty,předkrmy,pomazánky,grilovačky atd.atd. Jde mi opravdu o jídlo,jako takové....NE chlastačku,kde Jarmila leží V DORTĚ)))))))
Pokud máte něco v archívu,nebo chtěli vyfotit jedním "blikem" nedělní oběd,budu ráda.budu vděčná,budu happyyyyyyy

Vím,že umíte,víte a je tu plno podceňovanejch machrů,co doma vytváří neuvěřitelný nebo "jen" prostě moooc chutný věci

Pokud by chtěl někdo něco upřesnit nebo mi poslat nějakou fotečku+sběžně recept,prosím na INFO : PM

Předem moc děkuji za to že to rozšíříte a něco MI uvaříte.))))))))

S pozdravem AŤASKA MRK!

Tzn.fakt zakládám vlákno,kdo umí,ten umí....vím,že mě v tom nenecháte!

Naposledy editováno 28.05.2013 22:18:23
Předchozí
1 2
Následující

Zase to žrádýlko...

20.5.2013 v 21:30 | Nahoru | #1
Samo vrážejte i sem! Zkuste jen ať jde poznat,že je to třeba kuře)))))))))))

Pěkně vyfocené drinky,koktejly,pomazánky,grilované maso,grilovaná zelenina prostě všechno.Maminy i dětskou domácí výživu.Prostě coookoliv

Zase to žrádýlko...

20.5.2013 v 21:49 | Nahoru | #2
A ja zrovna dumam kdy zacnu drzet dietu A Ty das takove tema - jdu mrknout do lednicky vcera jsem dostal krasny uzeny bucek

Zase to žrádýlko...

20.5.2013 v 22:30 | Nahoru | #3
Já občas nahlídnu pro inspiraci sem . Někteří fakt čarují

Zase to žrádýlko...

20.5.2013 v 22:36 | Nahoru | #4
Koupim falešnou hovězí svíčkovou 2ks pěknýho masíka za 80kč. Posypu kořením "steak 7 pepřů" pokapu olivovým olejem. Nechám hodinku stát venku. A pak to zprudka osmahnu 3-4min z každý strany. To je žvanec!!!!!

Zase to žrádýlko...

20.5.2013 v 22:51 | Nahoru | #5
Pak třeba taková kravina jako řízky na vánoce si spousta lidí dokáže znechutit. Zabiju kapra udělám podkovy a ty na 24hodin naložím do mléka.Pak udělám řízky ,sežeru je a je mi zle protože se pokaždý přežeru jak jsou dobrý , po nějaký bahnitý pachuti ani známky.

Zase to žrádýlko...

20.5.2013 v 23:08 | Nahoru | #6
TOLI.> My naštěstí máme dobrý kapry a ty po bahnitý pachuti nemají ani známku, a to jen i bez mléka..

Abych jen neplácal, jeden rychlý:

Na vrstvičku oleje položíme naklepané, osolené a opepřené plátky vepřové kýty, pokryjeme vrstvou nakrájené cibule na kroužky(silná vrstva klidně, já cibuli rád, takže tam dám dvě velké cibule), zalijeme skleničkou majonézy a posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct na 200-220°C a po několika málo minutách je hotovo. Dá se to s bramborem, nebo klidně samotné, je to rychlé a dobré..

Naposledy editováno 20.05.2013 23:08:50

Zase to žrádýlko...

20.5.2013 v 23:43 | Nahoru | #7
Aťasko, ukaž kozy!

No a mezitím recept na dnešní oběd. Třeba tortillu (hrnek hladké, hrnek žitné mouky, ždibec soli a kousek sádla. No a dvě decky vody. Vyválet, rozdělit, zplackovat a osmažit na sucho), potom co lednice dá (já našel kuřecí) to nakrájíš na kostky a osmehneš (s čím chceš), mezitím tortillu napatláš protlakem smíchaným s jeddním taveňákem, na to proporčně nasypeš kuřecí z pánve bohatší vrstvy posypou sejrem), zabalíš a dáš do rúry zapéct, no a papkáš. Cirka půl hodiny i s přípravou.

1 reakcí na tento příspěvek Zase to žrádýlko...

21.5.2013 v 10:42 | Nahoru | #8
Jak delate hovezi steaky na panvi aby nebyly tvrdy?

Zase to žrádýlko...

21.5.2013 v 12:31 | Nahoru | #9
KubaLC8> Dělám to podobně jako je tady...

Zase to žrádýlko...

21.5.2013 v 13:01 | Nahoru | #10
Dik kouknu

1 reakcí na tento příspěvek Zase to žrádýlko...

21.5.2013 v 14:34 | Nahoru | #11






skoro klasický Caesar, jen jsem neměl římský salát ale ledák...

Naposledy editováno 21.05.2013 14:34:51

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zase to žrádýlko...

21.5.2013 v 14:57 | Nahoru | #12
KubaLC8> Základem úspěchu je koupit kvalitní maso, pak se na tom nedá nic pokazit.
Pokud ale koupíš kus staré, šlachovité krávy u řezníka podvodníka, tak ti z toho vždycky vyjde podrážka, ať se snažíš, jak chceš.

(reakce na) Zase to žrádýlko...

21.5.2013 v 15:03 | Nahoru | #13

MaPet píše: KubaLC8> Základem úspěchu je koupit kvalitní maso, pak se na tom nedá nic pokazit.
Pokud ale koupíš kus staré, šlachovité krávy u řezníka podvodníka, tak ti z toho vždycky vyjde podrážka, ať se snažíš, jak chceš.


Tak tak, to je i mé smutné poznání.
Pokud máš smůlu při nákupu masa, už to spravit nejde (a někdy to na tom mase fakt nejde poznat...).

1 reakcí na tento příspěvek Zase to žrádýlko...

21.5.2013 v 15:25 | Nahoru | #14
Me oblibene a rychle : Na jehlu napichas stridave kousky syra, platky cibule, sunky, obalis v testicku a usmazis.

Vyborne A fotku si udelej sama, je to behem par minut udelane

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zase to žrádýlko...

21.5.2013 v 15:56 | Nahoru | #15

Creck píše: Me oblibene a rychle : Na jehlu napichas stridave kousky syra, platky cibule, sunky, obalis v testicku a usmazis.

Vyborne A fotku si udelej sama, je to behem par minut udelane



JJ, Jirka Babica by z takovyhle sracky mel velkou radost. Myslim, ze plne odpovida tvemu IQ i schopnostem.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zase to žrádýlko...

21.5.2013 v 16:05 | Nahoru | #16

sqwer píše: JJ, Jirka Babica by z takovyhle sracky mel velkou radost. Myslim, ze plne odpovida tvemu IQ i schopnostem.



Jsi na něj zlý, i když popravdě jsem čekal, že nejradši k jídlu má, když si otevře dvoulitrovou petku piva co je z patnácti korun zlevněná na sedm.

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zase to žrádýlko...

21.5.2013 v 16:27 | Nahoru | #17

MaPet píše: KubaLC8> Základem úspěchu je koupit kvalitní maso, pak se na tom nedá nic pokazit.
Pokud ale koupíš kus staré, šlachovité krávy u řezníka podvodníka, tak ti z toho vždycky vyjde podrážka, ať se snažíš, jak chceš.



jasny, kvalitni maso je zaklad, ale i tak. Delal jsem to jednou a dopadlo to tak ze jsem malem chcipl vycerpanim nez jsem to polkl

(reakce na) Zase to žrádýlko...

21.5.2013 v 16:30 | Nahoru | #18

KubaLC8 píše: jasny, kvalitni maso je zaklad, ale i tak. Delal jsem to jednou a dopadlo to tak ze jsem malem chcipl vycerpanim nez jsem to polkl



jsi to měl pomlít a udělat hambáče

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zase to žrádýlko...

21.5.2013 v 16:32 | Nahoru | #19
cort> pise se slevnena, nebo zlevnena ?

Naposledy editováno 21.05.2013 16:34:31

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zase to žrádýlko...

21.5.2013 v 16:32 | Nahoru | #20

sqwer píše: JJ, Jirka Babica by z takovyhle sracky mel velkou radost. Myslim, ze plne odpovida tvemu IQ i schopnostem.



No pokud koukas na Babicu tak bych radsi o IQ mlcel.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zase to žrádýlko...

21.5.2013 v 16:42 | Nahoru | #21

Creck píše: No pokud koukas na Babicu tak bych radsi o IQ mlcel.



...jo divam, protoze mne bavi ta gastronomicka zoufalost, kterou prezentuje...
...ty, wykurwence hornicky, se asi nedivas a tu GZ mas proste v sobe, coz jak jsem jiz uvedl silne koresponduje s IQ vymrzle chaty, tedy tveho...

(reakce na) Zase to žrádýlko...

21.5.2013 v 16:43 | Nahoru | #22

Creck píše: cort> pise se slevnena, nebo zlevnena ?



Nemyslím, Time (Arnode). Ale snaha pšonského kotelníka o povznesení úrovně jazyka českého se cení, to zase jo.

Zase to žrádýlko...

21.5.2013 v 17:44 | Nahoru | #23
zdarec Aťasko, a k čemu to máš ?

Zase to žrádýlko...

21.5.2013 v 18:12 | Nahoru | #24
Někdy se dá najít i dobrej recept u magorů z Epický žranice, ale asi by to chtělo hodně odhodlání pustit se do nějakýho jejich receptu
něco málo pro inspiraci

(reakce na) Zase to žrádýlko...

21.5.2013 v 20:14 | Nahoru | #25
KubaLC8> Léty (a taky mnoha kilogramy masa) prověřený postup je tento: koupit vyzrálé hovězí (nízký/vysoký roštěnec, svíčková, jde to i ze zadního), nakrájet "plátky" cca 2,5-3cm vysoké a nechat je mimo ledničku alespoň půl hodiny, aby se maso dostalo na pokojovou teplotu. Maso lehce potřít kvalitním olejem a dát na dobře rozpálenou, nejlépe železnou, nebo litinovou pánev. Nechat opéct cca 1-1,5min z jedné strany, potom obrátit. NEPÍCHAT VIDLIČKOU!! Maso se na pánev nejprve jakoby přilepí, když se správně zatáhne, tak se samo pustí, takže rozhodně neodtrhávat od pánve, počkat až povolí samo.
Když je opečeno z obou stran tak popadnout celou pánev i s masem a vrazit do trouby vyhřáté na 80-100°C a nechat tam cca 8-10 min.
Poté vyndat na nahřátý talíř, důkladně osolit a opepřit z obou stran, můžeš na každý steak položit kousek másla. Přikrýt alobalem, nebo něčím a nechat 5-10min odpočívat.

Tímto postupem získáš steak propečený na stupeň medium a ještě se mně to nikdy nepovedlo pokazit.
Pro sebe ho nechávám v troubě max. 6min, to je krásně medium-rare a tak to mám nejraději.

Sakra, já mám hlad!

(reakce na) Zase to žrádýlko...

21.5.2013 v 20:33 | Nahoru | #26

sqwer píše: ...jo divam, protoze mne bavi ta gastronomicka zoufalost, kterou prezentuje...
...ty, wykurwence hornicky, se asi nedivas a tu GZ mas proste v sobe, coz jak jsem jiz uvedl silne koresponduje s IQ vymrzle chaty, tedy tveho...



tak supej dat kralikum, poklidit hovna slepicim, jednu vecerni detektivku a spat ty vesnickej burane.

Zase to žrádýlko...

25.5.2013 v 18:28 | Nahoru | #27
Nezklamali jste!

Děcká,recepty super,jen i ty fotky by se hodily,ale vlastní,nemůžu prostě krást!
Díky za pár mailů!!!!!

Jinak: kozy neukážu! Blbečci!

Zase to žrádýlko...

25.5.2013 v 18:29 | Nahoru | #28
Kdo bude moct,ať rozšíří prosbu,budu moc vděčná! Kamkoliv!)))

Zase to žrádýlko...

25.5.2013 v 18:30 | Nahoru | #29
Joooo a taky by se mi hodilo FUNNY domácí video: JAK VYKOSTIT RYBU!

Kdo to dá?!

(reakce na) Zase to žrádýlko...

25.5.2013 v 18:32 | Nahoru | #30

naprcccs píše:





skoro klasický Caesar, jen jsem neměl římský salát ale ledák...



super fotka! Ještě pár na můj mail!
Předchozí
1 2
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist