Jezdci Hondy a Yamahy MotoGP™ testovali v Mugellu

Na italském okruhu Mugello tento týden testovali výrobci MS silničních motocyklů královské třídy MotoGP™ s úlevami, což je Honda a Yamaha. Přítomni byli jezdci jejich továrních týmů, jezdci satelitního týmu Hondy a testovací jezdci příslušných výrobců. Jednalo se o privátní test. Mugelo přivítá na přelomu května a června světový šampionát v rámci italské GP a hned po jejím skončení je oficiální test MotoGP™.

Do Mugella přijeli jezdci Joan Mir (Repsol Honda Team), Luca Marini (Repsol Honda Team), Takaaki Nakagami (Idemitsu LCR Honda) a Johann Zarco (Castrol LCR Honda). K továrním jezdcům a jezdcům satelitu Hondy se v Mugellu nepřipojil testovací jezdec Stefan Bradl (HRC), který to udělá až v Barceloně, protože má pro GP Katalánska divokou kartu.

Také tři ladičky testovaly v Mugellu společně s jejich dvěma továrními jezdci Fabiem Quartararem (Monster Energy Yamaha MotoGP™ Team) a Alexem Rinsem (Monster Energy Yamaha MotoGP™ Team). K týmu se připojil jejich zkušební jezdec Cal Crutchlow (Yamaha). Jelikož Yamaha satelit v MotoGP™ nemá, museli vše zvládnout ve třech.

Šanci testovat v Mugellu využila italská Aprilie, která ale není v systému úlev výrobců MotoGP™ na pozici, která by ji umožnila nasadit své smluvní jezdce, takže do Toskánska poslala svůj zkušební tým, v čele s testovacím jezdcem Lorenzem Savadorim.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist