WSBK Donington Park – Páteční tréninky

Kapitoly článku

MS Superbike – 3. volný trénink

Do svého třetího tréninku v Donington Parku nastoupili piloti Superbiků v pátek po páté hodině odpolední. Nejvíce se dařilo Jonathanu Reovi (Kawasaki Racing Team WorldSBK), který trénink vyhrál. Své nejlepší kolo zajel až v samotném závěru za 1'28,203 sekundy. Nejvíce se tomuto času přiblížil Reův týmový kolega Tom Sykes, jehož nerychlejší čas činil 1'28,207 vteřiny. Třetí pozici obsadil Lorenzo Savadori (Milwaukee Aprilia), který ztratil 0,537 sekundy. Na čtvrté příčce skončil Alex Lowes (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) a páté místo obsadil Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia).

Kromě první pětice si přímý postup do zítřejšího Superpole 2 vyjeli také Michael Van Der Mark (Pata Yamaha Official WorldSBK Team), jenž se v polovině tréninku podobně jako Xavi Fores (Barni Racing Team) odporoučel k zemi, Leon Haslam (Kawasaki Puccetti Racing), Loriz Baz (GULF ALTHEA BMW Racing Team), Bradley Ray (Buldbase Suzuki) a Marco Melandri (Aruba.it Racing – Ducati). Ondřej Ježek zajel své nejrychlejší kolo za 1'30,889 sekundy a skončil na 22. místě.

Šanci bojovat o druhé superpole naopak hned v úvodních minutách třetího tréninku ztratil Chaz Davies, který nepříjemně spadl. Z kačírku odcházel zapřený do jednoho z traťových komisařů a s poraněnou nohou zamířil do zdravotního centra.

Superbike World Championship – 3.volný trénink
13°C, dráha suchá, 16°C, vlhkost: 94%

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 0 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Dejvid17 přispěl -2 Kč
SoulTrain21 přispěl -2 Kč
masi přispěl 4 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist