WSBK Assen - První závod v Assenu ovládl Jonathan Rea, boje ukončila červená vlajka

Kapitoly článku

MS Superbike - 1. závod (21 kol)

Skvělý start předvedl Michael Ruben Rinaldi, který se hned v úvodu dostal před Jonathana Reu (Kawasaki Racing Team WorldSBK) s Toprakem Razgatliogluem (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK). V úvodní zatáčce se však Reovi podařilo vedoucího soupeře podjet a posunout se na první místo. Čtvrtá příčka patřila Alexi Lowesovi (Kawasaki Racing Team WorldSBK), následovaný byl Scottem Reddingem (Aruba.it Racing – Ducati) a Jonasem Folgerem (Bonovo MGM Racing). 

Tito Rabat (Barni Racing Team) se z dvanácté kvalifikační pozice propadl na místo sedmnácté. Nedařilo se ani Alvaru Bautistovi (Team HRC), který jako první ze závodníků skončil v kačírku. Následně letěli k zemi i Lowes s Rinaldim (Aruba.it Racing – Ducati), jenž spadl ze třetího místa. Na to se posunul Scott Redding, který na vedoucí dvojici ztrácel před jednu desetinu sekundy. 

Na rozdíl od dopoledne se dařilo i Michaelu Van der Markovi (BMW Motorrad WorldSBK Team), jenž jezdil po šesti kolech na domácí trati na čtvrté příčce. Za ním byli seřazení Andrea Locatelli (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK), Jonas Folger, Leon Haslam (Team HRC) a Garrett Gerloff (GRT Yamaha World SBK Team). 

V polovině závodu zaútočil na druhé místo Topraka Razgatlioglua Scott Redding. Nejdříve si Turek svou pozici pohlídal, o několik kol později však jeho soupeř zabojoval o jeho místo znovu a útok se povedl. Andrea Mantovani (Vince64) jedoucí na divokou kartu ignoroval dvojitou long lap penalty, a tak mu ředitelství nařídilo průjezd boxy. Tito Rabat se rozhodl pět kol před cílem závod vzdát. 

Jonas Folger, který si jel pro své nejlepší umístění v sezóně, jen tři kola před cílem upadl. Zůstal ležet v kačírku, kde musel být ošetřovaný lékaři. Traťoví komisaři proto vyvěsili červenou vlajku, která závod ukončila. Němce odvezli do medical centra, podle zpráv byl při vědomí. 

Vítězem klání se stal Jonathan Rea, který skončil před Scottem Reddingem o 3,093 sekundy. Třetí místo patří Topraku Razgatliogluovi, čtvrtou pozici pak opanoval domácí pilot Michael Van der Mark. Nejlepší pětku uzavřel Andrea Locatelli následovaný Garrettem Gerloffem, Tomem Sykesem a Leonem Haslamem.

Superbike World Championship - 1. závod (21 kol)
25 °C, dráha suchá, 37 °C, 60 %

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist