Třetí podnik MS Superbike – Portimao

Kapitoly článku

MS Supersport 300 (WorldSSP300) – Preview

Třístovky mají nabité startovní pole, takže každý závodní víkend jsou jejich tréninky rozděleny na skupinu A a B. Letos poprvé určí třicítku nejlepších kombinace časů už po trénincích, takže Superpole je jen jedno a pak následuje závod „Poslední šance“, kde zbytek jezdců bojuje o šest postupových pozic. Do závodu tak nastupuje 36 jezdce. Podobně jak supersporty, mají také SSP300 dva závody za víkend.

Druhým a třetím místem v cíli zahájil sezonu Tom Booth-Amos (RT Motorsports by SKM – Kawasaki), což mu teď stačí na to, aby vedl průběžné hodnocení šampionátu. Vítězství hned ve druhém závodě si na kont připsal Bahattin Sofuoglu (), pro něhož je to zahájení sezony jak se patří a určitě děla svému jmenovci a mentorovi velkou radost. Stejný počet bodů jako Turek má na kontě Španěl Unai Orradre (Yamaha MS Racing), takže s 35 body ztrácí jen jediný na vedení v soutěži.

Se ztrátou 7 bodů na vedení je na čtvrté pozici Ana Carrasco (Kawasaki Provec WorldSSP300). Stejně jako Španělka má na kontě 29 bodů Nizozemec Scott Deroue (Kawasaki MOTOPORT), jehož jízda bývá dost na hraně a to zejména při soubojích s Carrasco. Šestý Thomas Brianti () už na první pozici ztrácí 18 bodů.

Součástí závodního pole jsou týmy a jezdci z České republiky. Zatím bez bodu je Miloslav Hřava (ACCR Czech Talent Team - Willi Race) a Matyáš Červenka (Smrz Racing - Willi Race). Pro český tým získal první mistrovské body Španěl Alejandro Carrion (Smrz Racing - Willi Race). Nebodoval zatím ani Oliver König (Freudenberg KTM Junior Team), který se jako jediný z Čechů dostal do hlavního závodu. V prvním klání byl osmnáctý, ve druhém ho k zemi poslal jeden z jeho soupeřů, když si jel pro první mistrovské body.

WorldSSP300 – MS po Jerezu:

1. TOM BOOTH-AMOS KAWASAKI 36
2. BAHATTIN SOFUOGLU YAMAHA 35
3. UNAI ORRADRE YAMAHA 35
4. ANA CARRASCO KAWASAKI 29
5. SCOTT DEROUE KAWASAKI 29
6. THOMAS BRIANTI KAWASAKI 18
7. NICK KALININ KAWASAKI 14
8. YUTA OKAYA KAWASAKI 13
9. KEVIN SABATUCCI KAWASAKI 13
10. MEIKON KAWAKAMI YAMAHA 11
11. BRUNO IERACI KAWASAKI 9
12. TON KAWAKAMI YAMAHA 9
13. ALVARO DIAZ YAMAHA 8
14. HUGO DE CANCELLIS YAMAHA 6
15. SAMUEL DI SORA KAWASAKI 4
16. JEFFREY BUIS KAWASAKI 3
17. KIM ALOISI YAMAHA 3
18. FILIPPO ROVELLI KAWASAKI 2
19. ALEJANDRO CARRION KAWASAKI 2
20. KOEN MEUFFELS KAWASAKI 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist