Třetí podnik MS Superbike – Portimao

Kapitoly článku

FIM Supersport (WorldSSP) – Preview

Skvěle si do této chvíle vede Andrea Locatelli (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team), jemuž se povedlo z tří závodů vytěžit maximum 75 bodů. Ital slavil troje vítězství a to mu nyní dává status lídra průběžného hodnocení a zajímavé vyhlídky směrem k titulu mistra světa. Samozřejmě nic nemá jisté, ale pokud si nastavené tempo udrží tak proč ne.

Na druhém místě je se ztrátou 15 bodů Jules Cluzel (GMT94 Yamaha), který chce titul mistra světa už pěknou řádku let, ale stále se mu to nedaří. Jednou tam byl neporazitelný Sofuoglu, pak zase Mahias, Cortese nebo Krummenacher, Cluzel stále čeká na svoji šanci a letos bude muset změřit síly s Locatellim.

Celkem 33 bodů ztrácí na vedení Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing), jemuž se ve druhém závodě v Jerezu povedlo dojet letos poprvé na stupně vítězů. Francouzova ztráta je už teď dost vysoká, ale jelikož se nyní jedou dva závody za víkend, není to až tak tragické.

Průběžně čtvrtý je Corentin Perolari (GMT94 Yamaha) a první pětici uzavírá Philipp Öttl (Kawasaki Puccetti Racing), který využil přestávky od Austrálie na doléčení zranění a v Jerezu si dojel pro parádních 29 bodů.

Chybí Randy Krummenacher, který závodil s týmem MV Agusta s nímž chtěl obhajovat titul mistra světa. Švýcar už nenastoupil v Jerezu, protože jak uvádí v tiskovém prohlášení, jejich cesty se rozešly z řady důvodů, které teď nemůže uvést. Zda to má něco společného s tím, že MV Agusta dostala penalizaci za použití motorů bez plomb, to je otázkou, každopádně Krummenacher závod v Austrálii nedokončil po těžkém pádu a jako jednu z motivací od týmu odejít byly jeho obavy o bezpečnost.

FIM Supersport – MS po Jerezu:

1. ANDREA LOCATELLI YAMAHA 75
2. JULES CLUZEL YAMAHA 60
3. LUCAS MAHIAS KAWASAKI 42
4. CORENTIN PEROLARI YAMAHA 35
5. PHILIPP OETTL KAWASAKI 29
6. STEVEN ODENDAAL YAMAHA 28
7. HANNES SOOMER YAMAHA 24
8. MANUEL GONZALEZ KAWASAKI 23
9. RAFFAELE DE ROSA MV AGUSTA 22
10. CAN ALEXANDER ÖNCÜ KAWASAKI 18
11. ISAAC VIÑALES YAMAHA 17
12. DANNY WEBB YAMAHA 15
13. ALEJANDRO RUIZ CARRANZA YAMAHA 8
14. PATRICK HOBELSBERGER HONDA 5
15. FEDERICO FULIGNI MV AGUSTA 5
16. PETER SEBESTYEN YAMAHA 4
17. ANDY VERDOÏA YAMAHA 4
18. LORIS CRESSON YAMAHA 3
19. JAIMIE VAN SIKKELERUS YAMAHA 2
20. LUIGI MONTELLA YAMAHA 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist