Martin Krátký: Další vítězství v kapse

Martin se zúčastnil mezinárodního Eurocup stunt ridingového závodu 6K v Litvě a obsadil první příčku mezi mnoha dalšími jezdci.

Martin se počátkem května vydal do litevského Kaunasu na další ročník Eurocupu 6K pořádaného 5. a 6.května. Loni na tom samém místě obsadil sedmou příčku, letos zkusil štěstí znovu a tentokrát se dostal po výborné klasifikační jízdě na stupně vítězů. 1.místo si zajistil před Irmantasm Jasevičiusem a třetím Ernestem Komorowskim.

6K Eurocup byl pro Martina druhý velký závod v letošním roce a dokázal opět zvítězit, stejně jako při jeho prvním závodě v italské Veroně (viz. článek).
Finálovou jízdu zajel trochu opatrněji s vědomím, že náskok bude stačit na první místo, ale nakonec z toho bylo těsné vítězství.

Jaké máš dojmy z tohoto závodu?

V Kaunasu jsem byl už loni, ale povrch v hale nebyl vůbec ideální a podlaha dost klouzala. Letos organizátor zapracoval na přípravě povrchu a musím říct, že jsem byl příjemně překvapený, protože se na betonu dalo jezdit téměř jako na asfaltu. V kvalifikaci se mi podařilo zajet slušnou jízdu bez větší chybičky. Do finále jsem šel z prvního místa a závěrečnou jízdu jsem se rozhodl zajet trochu volněji, abych zbytečně neriskoval. Málem jsem to přetaktizoval, protože místní jezdec Irmantas Jasevičius se skoro dostal na první místo. Nakonec to dobře dopadlo a je to pro mě poučení pro příště. Teď se budu věnovat trénování nové sestavy, do které bych rád zapojil i několik nových triků.
Další závod kterého se Martin zúčastní bude Dutch Open Stunt Masters v holandském Assenu příští měsíc (více info zde).

Pořadí jezdců:

1. Martin Krátký, Česká republika
2. Irmantas Jasevičius, Litva
3. Ernest Komorowski, Polsko

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist