Závod Daytona 200 vyhrál Herrin, Hanika byl pátý

O víkendu jeli na Floridě 82.ročník závodu 200 mil Daytona, kde byla úspěšná italská Ducati zásluhou Joshe Herrina. Američan také letos na Daytona International Speedway triumfoval a svým soupeřům ukázal, že je třeba s ním počítat. Velmi dobře si vedl český závodník Karel Hanika, který v závodu na sedmapadesát okruhů obsadil skvělé páté místo.

Daytona 200 je nebodovaným podnikem série MotoAmerica v třídě Supersport. V sobotu slavil vítězství Josh Herrin z týmu Warhorse HSBK Racing Ducati. Herrin zvítězil náskokem 45.660 sekundy, který najel na druhého jezdce v pořadí Tylera Scotta z týmu Vision Wheel M4 ECSTAR Suzuki. Posledním jezdcem, který získal umístění na stupních vítězů byl třetí Hayden Gillim z Vesrah Racing.

Na Floridu přijel závodit také tým z MS vytrvalostních závodů silničních motocyklů Yamaha Austria Racing Team (YART), jehož jezdci loni vyhráli světový titul FIM EWC 2023 a Daytonu měli jako odměnu za dosažené výsledky. Šéf týmu Mandy Kainz měl k dispozici všechny tři své jezdce Niccolo Canepu, Karla Haniku a Marvina Fritze.

Ital Canepa si před závodem zranil rameno, takže na startu chyběl a síly změřili jeho dva kolegové v závodu, v němž jeli každý sám za sebe. Oba podali perfektní výkon, protože #98 Karel Hanika závod uzavřel pátým místem a #17 Marvin Fritz byl šestý. „Jak bychom mohli být nespokojení poté, co jsme se v pro nás prvním závodě Daytona 200 umístili v Top5. Karel Hanika dojel na velmi dobrém pátém místě těsně před Marvinem Fritzem, a to vše za povzbuzování Niccola Canepy, který měl smůlu a musel odstoupit. Jezdci a tým opět prokázali své schopnosti v tomto velmi speciálním závodě, který je zcela odlišný od EWC. Zdejší atmosféra je hodně speciální a domů se vracíme s úsměvem. Děkujeme Američanům za vřelé přijetí a doufám, že se sem příští rok vrátíme!“ píše ve zprávě tým YART.

Do cíle legendárního závodu dojelo jen čtyřicet jezdců, jeden z nich byl po skončení závodu diskvalifikován a sedmnáct jich cílovou vlajku vůbec nevidělo. Mezi nimi třeba takové hvězdy jako Peter Hickman (PHR Performance Triumph), Xavi Fores (Attack Performance Progressive Yamaha Racing) nebo Tom Toparis (ASTRO MAR Suzuki).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist