GP Japonska - 250 ccm

Pedrosa vítězí v závodě třídy 250 ccm a upevňuje si tak své vedení. Ani jeden z našich zástupců cíl neviděl.

Start: Nejlépe startuje Pedrosa
1. kolo: Pedrosa jde do vedení, ale záhy ho přejíždí Elías a De Puniet. Nieto je dlouhý v první zatáčce, Jakub Smrž naopak ve druhé. Cíl prvního kola - Elías, De Puniet, Pedrosa, H. Aoyama, West, Takahashi, Rolfo, Porto, De Angelis a desátý Battaini. Radomil Rous na 31. místě, Jakub Smrž o dalších sedm sekund na posledním, 32. místě.
2. kolo: Pedrosa na druhé místo. Smrž dojíždí ostatní jezdce, již má jen sekundu na Nieta, který je opět někde dlouhý. Smrž nakonec však po několika kolech havaruje a končí. Rous postoupil na 28. místo.
3. kolo: Elías s Pedrosou si vymění pozice, Elías nakonec jde opět do vedení.
4. kolo: Elías pochopí, že za Pedrosou se mu pojede líp, možná ujedou ostatním. Ukazuje mu nohou aby předjel a Pedrosa tak činí.
6. kolo: Ustálené pořadí - Pedrosa, Elías, pak tříčlenná skupina - H. Aoyama, Takahashi, De Puniet, pak opět skupina kde je například West, Rolfo, Porto a De Angelis.
9. kolo: De Puniet padá ze čtvrtého místa, sice následně pokračuje, ale jede na 19. místě. Rous je na 29. místě.
10. kolo: Pedrosa a Elías mají již 7 sekund náskok na Japonce H. Aoyamu a Takahashiho.
13. kolo: Na čele dochází k výměně, Elías jde do vedení. Padá Heidolf a Nieto to zabalil. Hiroshi Aoyana jede na třetím místě již osamocený, Takahashi na něj ztrácí 2 sekundy. Rous na 27. místě.
15. kolo: Anthony West padá, ale následně pokračuje.
17. kolo: Pedrosa se pokouší dostat před Elíase, napodruhé to vyjde a Pedrosa se dostává do vedení závodu. Radek Rous již také není v závodě.
18. kolo: Pořadí: Pedrosa, Elías, díra 10 sekund, H. Aoyama, díra 3 sekundy, Porto, díra 2 sekundy, Takahashi, díra 6 sekund, De Angelis, díra 9 sekund, Rolfo, S. Aoyama, díra 4 sekundy, Debon a desátý Battaini.
19. kolo: Pedrosa ujíždí Elíasovi.
20. kolo: Pedrosa již 1,7 sekundy před Elíasem, West to vzdává a jede do boxů
21. kolo: Pedrosa ve vedení již o 2,5 sekundy - zřejmě je rozhodnuto o pódiových místech.
22. kolo: Chaz Davies havaruje v nájezdu do předposledního kola, je odnášen na nosítkách
Last Lap: Pedrosa si s přehledem hlídá vedení
Pořadí v cíli závodu: 1.- Pedrosa, 2.- Elías (+3,174), 3.- H. Aoyama (+15,991), 4.- Porto, 5.- Takahashi, 6.- De Angelis, 7.- Rolfo, 8.- S. Aoyama, 9.- Battaini, 10.- Debon, 11.- De Puniet, 12.- Fujioka, 13.- Matsudo, 14.- Marchand, 15.- Faubel.
Ani jeden z našich reprezentantů nedokončil tento závod. Nejúspěšnějším Čechem se tak stala Markéta Janáková, které gratulujeme.
V celkovém pořadí si Pedrosa zvýšil své vedení, nyní má náskok na druhého De Punieta 47 bodů a stejně jako v případě Doviziosa ve třídě 125 se dá hovořit o rozhodujícím kroku. Na třetím místě je Porto o jeden bod za De Punietem a tak o druhé místo bude ještě velký souboj.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist