WorldWCR – První den testu zajela nejrychleji Carrasco, Ouředníčková třetí

Na italském okruhu v Cremoně zahájily ve čtvrtek jezdkyně a jejich týmy oficiální přípravu na zahajovací závody nového světového šampionátu žen FIM Women's Circuit Racing World Championship (WorldWCR). Den byl rozdělen na čtyři samostatné testovací části. Dopoledne byla dráha suchá, odpoledne už pršelo. Nejrychlejším jezdcem prvního dne byla Španělka Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team), třetí nejrychlejší, byla česká závodnice Adéla Ouředníčková (DafitMotoracing). Test pokračuje v pátek druhým, závěrečným dnem. První závody WorldWCR jsou v rámci čtvrtého podniku sezony v Misanu.

Španělka Anna Carraso (Evan Bros Racing Yamaha Team) má za sebou již bohatou závodní historii. Carrasco závodila ve WorldSSP300, kde v roce 2018 získala titul mistryně světa, a poté byla součástí paddocku třídy Moto3™ MS silničních motocyklů. Proto patří k velkým favoritkám na vítězství v premiérovém ročníku WorldWCR. V testu Carrasco nastavila nejrychlejší kolo s hodnotou 1’45,949 sekundy a byla jediná s časem pod minutu šestačtyřicet.

Na druhé pozici je s kolem 1’46,349 sekundy Němka Lucy Michel (TSL-Racing), která byla o čtyři desetiny pomalejší. Třetí Češka Adéla Ouředníčková (DafitMotoracing) ztratila na první Carrasco 1,301 sekundy a testování zahájila velmi dobrým způsobem. Čtvrtá je Izraelka Ran Yochay (511 Terra&Vita Racing Team) a pětici nejrychlejších uzavřela Američanka Mallory Dobbs (Sekhmet Motorcycle Racing Team). Šestá Australanka Tayla Relph (TAYCO Motorsport) byla poslední ve dvou sekundách na nejrychlejší čas prvního dne.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist