V Cremoně testují ženy v rámci příprav na zahajovací ročník WorldWCR

Před úvodním podnikem vůbec prvního šampionátu žen FIM Women's Circuit Racing World Championship (WorldWCR) v italském Misanu, je nyní na programu dvoudenní testování, které ženy absolvují ve čtvrtek a v pátek na nově zrekonstruovaném okruhu v Cremoně.

Mistrovství světa žen v závodech na okruzích FIM Women's Circuit Racing World Championship (WorldWCR) bude seriálem závodů jedné značky, protože všech čtyřiadvacet jezdkyň sedlá motocykly Yamaha YZF-R7. Poprvé se všechny uvidí v rámci dvoudenního testu, který proběhne v termínu 16. a 17. května na nově zrekonstruovaném okruhu Cremona v Itálii. První závody jsou v Misanu, v rámci superbikového podniku Pirelli Emilia-Romagna Round s termínem 14. až 16.června.

Okruh v Cremoně, který na své dráze letos v září přivítá světovou špičku MOTUL FIM Superbike World Championship, jen nedávno prošel rozsáhlou rekonstrukcí, která zlepšila uspořádání trati a zázemí pro diváky. Okruh s délkou 3768 metrů má celkem 13 zatáček, a z toho šest pravých a sedm levých. Díky dlouhým rovinkám, ta nejdelší má necelý kilometr, je okruh kombinací různých typů zatáček a je vhodný pro testování nových motocyklů.

Test WorldWCR je o tom, že ještě dřív, než začne akce na dráze, jezdkyně budou komunikovat s technickým personálem. Všechny Yamahy YZF-R7 budou nastaveny a udržovány technickým týmem, který řídí Luca Montiron z JiR. Jezdci se zúčastní úvodní instruktáže a bude jim přidělena vlastní Yamaha YZF-R7, s níž budou závodit během šesti kol sezony 2024. Tento motocykl, nejnovější model legendární řady R, s motorem o objemu 689ccm, vysokým točivým momentem a kompaktním podvozkem, se pro tento seriál velmi dobře hodí.

Závodnice budou používat slickové pneumatiky Pirelli DIABLO™ Superbike, identické s těmi, které se úspěšně používají ve všech kategoriích mistrovství světa MOTUL FIM Superbike, kde je Pirelli od roku 2004 oficiálním dodavatelem. Každý jezdec bude mít k dispozici pneumatiky DIABLO™ Superbike 120/70-17 vpředu a 180/60-17 vzadu ve směsi SC1.

Jakmile týmy dokončí první nastavení motocyklů, ještě ve čtvrtek, tedy první den testu, budou závodnice testovat na dráze, a to v sekci, která má 1hodinu a 40minut. V pátek budou mít ženy na doladění nastavení dvouhodinové tréninky. První čtvrteční akce na trati začíná ve 12:00 místního času, celkem se uskuteční šest tréninků a vše skončí v 18:20 hodin. V pátek se na trati začíná v 9:00 hodin, v plánu je sedm tréninků, které skončí v 16:40 hodin.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist