Zemřel Haruki Noguchi

Japonský závodník Haruki Noguchi zemřel po vážném zranění hlavy, které utrpěl při nehodě v závodě série Asian Road Racing Championship (ARRC). Dvaadvacetiletý Noguchi měl nehodu ve druhém závodě superbiků Asia Superbike 1000, který se jel na okruhu Mandalika v Indonésii. Japonec získal jen před pár dny druhé místo v osmihodinovém závodu FIM EWC v Suzuce.

K nehodě došlo ve čtvrtém kole druhého závodu superbiků v indonéském Lomboku. V desáté zatáčce havarovalo několik jezdců, ale zatímco ostatní vyvázli bez těžších zranění, Noguchi potřeboval zásah rychlé zdravotní pomoci. Noguchi byl stabilizován v lékařském centru přímo na okruhu a následně převezen do místní nemocnice k dalšímu ošetření. Bohužel tam ve středu 16.srpna svým zraněním podlehl.

Ve vyjádření FIM Asia se mimo jiné píše: „S velkým zármutkem oznamujeme, že Haruki Noguchi zemřel po třech dnech intenzivní léčby ve veřejné nemocnici v Nusa Tenggara Barat. Během čtvrtého kola silničního mistrovství FIM Asia 2023, které se konalo na mezinárodním okruhu Pertamina Mandalika, utrpěl Haruki zranění ohrožující jeho život. Přes veškerou snahu lékařského personálu Haruki bohužel 16. srpna 2023 v 17:40 hodin svým zraněním podlehl. Prezident FIM Asia a její představitelé, Two Wheels Motor Racing a rodina FIM Asia Road Racing vyjadřují hlubokou soustrast rodině, přátelům a blízkým Harukiho Noguchiho.“

Čest jeho památce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist