GP Japonska - 125 ccm

Závod po havárii Balleriniho a Totha zastaven. Andrea Dovizioso vítězstvím učinil zřejmě rozhodující krok v cestě za letošním titulem. Pešek zbytečně havaroval a závod nedokončil. Janáková na 23. místě.

Start: Start se nejlépe povedl Barberovi, který jde do čela, náš Lukáš Pešek startuje okolo 12. místa.
1. kolo: Havaruje Hatano, Stoner a Dovizioso předjíždějí Barberu. Cílem prvního kola se projíždí v pořadí - Stoner, Dovizioso, Barbera, Locatelli, M. Kallio, Talmacsi, Corsi, Lorenzo, Lai a desátý Pešek. Jakáková je na 36. místě
2. kolo: Casey Stoner náhle zpomaluje a končí pro poruchu - z prvního místa. Dovizioso jde na první pozici a hned ujíždí ostatním.
3. kolo: Dovizioso má již výraznější náskok, Locatelli se vydává na stíhací jízdu, jede druhý. Lukáš Pešek bojuje ve skupině od sedmého místa, pohybuje se stále na 11. - 12. místě. Janáková na 36. místě.
7. kolo: Havarují Mike Di Meglio a Mattia Passini, Meglio je odnášen na nosítkách
9. kolo: Imre Toth na výjezdu z poslední zatáčky trefuje ležící stroj jezdce, který tam upadl těsně předním (Andrea Ballerini), nebezpečný pád se naštěstí odbyl bez vážných zranění (Toth sice v sanitce, ale na nohou). Na okruhu zůstávají trosky dvou motocyklů - závod je zastaven. Nový start je v 5:00 našeho času a pojede se 13. kol
Pořadí pro druhý start - první řada: Dovizioso, Locatelli, Barbera a Corsi. Pešek byl na 12. místě a bude tedy startovat ze třetí řady. Janáková startuje jako 33. v pořadí.
Nové časy startu tříd 250 - 5:55 hod. a MotoGP - 7:20 hod. (našeho času)
První část se nepočítá, výsledek určí pouze druhá část závodu
Restart: Někteří jezdci si nechali přenastavit stroje a nestihli nájezd na start, startují do zahřívacího kola z boxů (Barbera, Lorenzo). Barberovi nenaskočil stroj, rychle sedá na druhý motocykl. Lorenzo a Barbera se nakonec řadí do poslední řady. Start vyšel nejlépe Doviziosovi, ale během prvního kola jde na čelo Locatelli.
1. kolo: Cíl prvního kola: Locatelli, Dovizioso, M. Kallio, Lai, Corsi, Giansanti, Jenkner, Simoncelli, Pešek a desátý Talmacsi. Jedenáctý Luthi a Janáková na 26. místě. Během prvního kola havarovali Giuseppetti a Bautista.
2. kolo: Fabrizio Lai jde na třetí místo!
3. kolo: Locatelli a Dovizioso začínají ujíždět. Pešek stále na devátém místě.
4. kolo: Lukáš Pešek začíná ztrácet vedoucí skupinku (již má na osmého odstup cca 10 metrů), desátý jezdec je však v nedohledu. V poslední zatáčce Pešek havaruje!
5. kolo: Lorenzo je už na 16. místě, Barbera jede na 20. místě.
6. kolo: Ustálené pořadí - v čele Locatelli s Doviziosem, se ztrátou 4. sekund šestičlenná skupina - Lai, M. Kallio, Corsi, Giansanti, Jenkner, Simoncelli, za dalších osm sekund další skupina (osm jezdců, včetně Luthiho).
7. kolo: Mika Kallio - smyk, pád a konec v závodě
9. kolo: Héctor Barbera zajíždí do boxů a končí, ví že zřejmě přišel definitivně o možnost útoku na letošní titul.
10. kolo: Vedoucí duo má náskok již šest sekund, druhá skupina před třetí již sekund jedenáct. Dovizioso jde do čela.
11. kolo: Lorenzo již na devátém místě.
Last Lap: Dovizioso nedává Locatellimu šanci, Locatelli nakonec nezvládne přední kolo a padá. Druhá skupina se rve o pódium, to se nakonec podaří urvat Laiovi a Corsimu - velký den týmu Kopron Team Scot. Locatelli znovu osedlal svůj stroj a projíždí cílem na 14. místě.
Pořadí: 1.- Dovizioso, 2.- Lai (+11,062), 3.- Corsi(+11,101), 4.- Giansanti, 5.- Jenkner, 6.- Simoncelli, 7.- Lorenzo, 8.- Talmacsi, 9.- Koyama, 10.- Kuzuhara, 11.- Borsoi, 12.- Luthi, 13.- Gadea, 14.- Locatelli, 15.- Vesa Kallio.
Lukáš Pešek tedy nakonec přišel o zcela jisté minimálně sedmé místo. Markéta Janáková dokončila závod na 23. místě a vylepšila si tak své maximum.
V čele šampionátu má nyní Dovizioso již 45 bodů náskok na druhého Barberu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist