renocar_brezen

• 9
  • 10
  • 10

Popis motorky

Příjemný cesťák s dostatečným výkonem a minimální spotřebou.

Vybíráno z těchto modelů (a proč jsem nekoupil):
Yamaha Tracer 7 / 700: Vyšší cena
Suzuki DL 650 V-Strom: Vyšší cena, nebo nájezd u obdobného roku výroby
Honda XL 700V Transalp: 5 rychlostí, starší kousky
Yamaha XT 660 Z Tenere: Moc vysoký posed na mých 180 cm
Jawa RVM 500: Dal jsem přednost zavedené značce
CFMOTO 650MT: Dal jsem přednost zavedené značce
Kawasaki Versys 650: Divočejší motor, vyšší spotřeba, pocitově vysoká, byť má 17ky kola
Honda NC750X: Vyšší cena

První dojmy - Pocitově lehčí, než papírově, zřejmě vlivem umístění nádrže pod sedlem a nízkého těžiště. Výkon naprosto dostačující i díky solidnímu krouťáku. Minimální spotřeba na tuto kubaturu. Pohodlná, s dostatečnou ochranou před větrem a jako bonus úložný prostor místo nádrže. Za mě ideální stroj na dojíždění do práce i výlety.

Motorku bych doporučil pro - Motorku bych doporučil všem, kteří hledají motorku se středním výkonem, nízkou spotřebou a hodným motorem.

Doplňky na motorce - Blastery, centrální stojan, turistické plexi Kappa a topcase Givi.

S tímto motorem jsem měl zkušenosti, protože jsem krátce vlastnil NC700S, tedy naháče se stejným motorem. Na Xku jsem měl možnost jet ve variantě s automatem, má ho můj taťka. Začal jsem dojíždět do práce, kam to mám cca 90 km a z toho velká část po dálnici, takže jsem hledal něco s nízkou spotřebou, ale solidním výkonem a ochranou proti větru. Nakonec jsem sehnal tohle NC, které je původem z ČR a kupoval jsem ho za krásnou cenu od druhého majitele s nájezdem nějakých 37 tis.

Už při cestě z Kolína do Ostravy jsem věděl, že jsem vybral dobře. Motorka jela výborně, i v těch cca 12 stupních se na ní dalo 300 km zvládnout takřka na jeden zátah. Těším se, že mě teď cesty do práce budou bavit více než autem. A taky na občasné víkendové vyjížďky a letní cestu do Chorvatska.

Zatím plánuju kromě nových gum a běžného servisu namontovat vyhřívané gripy, asi jiné blastery, rozšíření bočního stojanu. Časem možná zvážím i vyhřívané sedlo, protože už je mi 40 a ráno a večer bývá někdy chladno.

Nejnovější komentáře

Geodet
Geodet napsal 24.03.25 v 18:13 10b.

Dobrá volba

Více komentářů