husqvarna_svartpilen_801_2




Yamaha Star Stryker a další novinky 2011

Zatím jen pro americký trh představila Yamaha krásného choppera, který se na zaoceánském trhu pustí do boje o zákazníka nejen tradičních HD, ale také japonské Hondy Fury. Ta byla původně také představena pouze pro americký trh, aby byla po půl roce pod označením VT1300CX uvedena do nabídky i v Evropě. Proto se dá očekávat, že i Yamaha Star Stryker časem obohatí nabídku místních showroomů.

Yamaha Stryker

Nová Yamaha Stryker se navenek tváří jako stylový drsňák, jak naznačuje její název přeložitelný zhruba jako „Ranař“. Japonská značka ovšem kromě siláckého charakteru zaručeného přepracovanou třináctistovkou z modelu Yamaha XVS1300 s výkonem 73 koní a krouťákem 106 Nm slibuje perfektní ovladatelnost a slušné chování při zatáčení i brzdění, což u strojů s takto předkopnutým předním 21palcovým kolem není vždy samozřejmost. Stryker totiž nabízí v této kategorii neobvyklý poměr rozložení hmotnosti mezi předním a zadním kolem 45/55 procent.
Na rozdíl od zmíněné Fury s kardanem je jako sekundární převod na macatou 210 mm širokou zadní gumu použit kevlarový řemen. Chladič je decentně schovaný mezi přední rám, jako další plus je v níže uvedeném propagačním videu zdůrazněn fakt, že blatníky jsou namísto z čím dál obvyklejšího plastu z poctivého plechu. Nádrž o objemu přes 15 litrů zase pomůže prodloužit intervaly mezi tankováním, podobné choppery obvykle mají k dispozici maximálně 12 litrů.
Co se Yamaze opravdu povedlo, je povrchové zpracování motoru, které citlivě střídá chromové plochy s matně černou úpravou. Toto témě pak u černé verze vrcholí u výfuků v matně černém nástřiku s lesklými konci.

Video


Yamaha WR125X

Yamaha již také oznámila první informace o inovovaných modelech a nových barvách pro sezónu 2011. Konkrétně tento malý motard dostal měkčí sedlo a novou přední a zadní vidlici.

Yamaha XV1200Z SuperTénéré a XT660Z Ténéré ABS

Tenerky si do nového roku ponesou nové barevné kombinace a malá XT660Z dostane rozšíření výbavy o ABS.

Nové barvy u modelů 2011

Yamaha zveřejnila 1. září také nové barevné kombinace u modelů pro rok 2011. Vybrali jsme v redakci ty nejzajímavější změny, na které se můžete podívat v galerii níže.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (18x):



TOPlist