yamaha_demo_tour




Video k nové Super Tenere

Yamaha umí perfektně udržovat motocyklové publikum v napětí. Podívejte se na krátké video, kterým tato značka potvrzuje svůj záměr představit v roce 2010 nástupce legendární Super Tenere.

Po zveřejnění první zprávy o novém naháči Yamaha FZ8, který by se měl v celé kráse ukázat již na jaře, přichází další známka toho, že to Yamaha s modely pro příští sezónu myslí opravdu vážně. Přestože nová tvář Tenerky naznačená na výstavě v Tokiu je podle neoficiálních informací již hotová, Yamaha nechce v této ekonomicky složité době jeho nástup uspěchat a informace uvolňuje jen velmi opatrně a představila jen video s náznakem myšlenky nového stroje.



Na videu se tak pouze potvrzují první zprávy o tom, že model Yamaha Super Tenere 1200 bude pohánět řadový dvouválec 1200 ccm obdobné konstrukce jako u stávající Yamahy TDM 900 s bočně osazenými chladiči, elektronickým plynem a přepínáním vstřikovacích map a kontrolou trakce. K tomu přibude přenos výkonu na zadní kolo kardanem, propojené brzdy a ABS s několika jízdními režimy. Vedle nové Ducati Multistrada 1200 se nám tak na trhu rýsuje další zdatný konkurent pro dosavadního vládce prodejních tabulek v segmentu cestovních maxiendur BMW R1200GS.
Co se týče finální podoby, zdá se, že styl Super Tenerky by mohl následovat designovou linii nastolenou modelem Yamaha XT660Z Tenere, jak naznačuje první neumělý snímek makety nového modelu, který prostřednictvím jednoho řeckého webu unikl na internet a který vám tímto s omluvou za špatnou kvalitu předkládáme.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):



TOPlist