husqvarna_svartpilen_801_2




Novinky Yamahy: YZF-R1 a R1 M, MT-09 Tracer, WR450F Rally, Tmax

Podívejte se na první videa nové Yamahy YZF-R1 a dalších modelů, které byĺy právě představeny na výstavě v Miláně. Další podrobnosti pro vás připravujeme.

Kapitoly článku

Yamaha YZF-R1

Zásadním tématem pondělního večera byla nová R1, kterou Yamaha zakomponovala i do vtipného sloganu „We R1“. Japonská značka si připravila jasnou odpověď na další horkou novinku, a proti italské Panigale 1299 postavila také pořádný kalibr.
Novou R1 nepřivezl na scénu nikdo jiný než Valentino Rossi, který se také podílel na jejím vývoji. Yamaha samozřejmě využila nejen jeho zkušeností z MotoGP, ale také celou řadu technologií používaných v nejprestižnějších závodech planety. Sám Valentino říká, že novinka je hodně podobná jeho M1. Ve výbavě tak najdeme elektronické prvky jako je kompletní dataloging s 3D gyroskopem a G-snímači nebo asistenční systémy, jako je launch control, traction constrol, slip control a další. Nový motor s konfigurací crossplane usazený v hliníkovém rámu, který doplňuje hořčíková podsedlovka.
Důležité jsou samozřejmě parametry, kde Yamaha uvádí výkon 200 koní, což je o 18 víc než u současného modelu, a hmotnost 199 kg s plnou nádrží.


Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Yamaha YZF-R1M

Jorge Lorenzo pak přivezl na pódium novou R1 v limitované verzi M, která disponuje suchou hmotností pouhých 179 kg. R1 M dostala elektronický podvozek Öhlins, telemetrii, a konektivitu se smartphonem. Jízdní data tak bude možné stáhnout přímo do mobilu, a stejně tak z chytrého telefonu nahrát nastavení do motorky.

Yamaha MT-09 Tracer

Zprávy o tříválcovém „nástupci“ Yamahy TDM se prosákly už pár dní před výstavou, a otazník visel prakticky už jenom nad názvem téhle novinky. Nakonec je v rodném listu zapsáno jméno MT-09 Tracer.
Základem je pochopitelně motor z modelu MT-09, umístěný v novém rámu včetně zadní kyvky. Cestovní tvář dávají Traceru vysoká řídítka, jiné kapoty, turistický plexištít a standardní příprava na montáž bočních kufrů.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.


Yamaha WR450F Rally

Yamaha Tmax

Sportovní maxiskútr prošel další vlnou modernizace jak po designové, tak i konstrukční stránce. Novinkou jsou světla s LED diodami, obrácená přední vidlice, radiální přední čtyřpístkové třmeny a bezklíčové zapalování Smartkey. Yamaha představila také speciální limitovanou edici Iron MAX.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Záznam z představení novinek z Milána

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist