yamaha_demo_tour




Triumph vyvíjí nový Speed Triple

Po tom, co jsme měli možnost spatřit nový Bonneville, věštící blízkou budoucnost značky, pracuje Triumph na znovuzrození i dalších modelů. Mezi nimi je i dnes již legendární sportovní naháč Speed Triple.

Novinkou bude řada nové elektroniky, která dnes již nutně doprovází takřka každou moderní motorku. Jedním důvodem jsou parametry a samozřejmě i aktivní bezpečnost, tím druhým potom emisní limity, které jsou podobně omezující, ať už se jedná o jednu nebo dvě stopy. I u Triumphu tak patrně nalezneme kontrolu trakce, různé jízdní režimy nebo bezklíčové zapalování.
Podle všeho by měl Speed Triple zachovat svůj dosavadní objem a to sice 1 050 ccm. Přesto se počítá s nárůstem výkonu a je docela dobře možné, že se Triumph zařadí do klubu naháčů, jejichž výkon přesahuje 150 koní. Sem v tuto chvíli spadá například KTM 1290 Super Duke nebo BMW S1000R. Kromě zvýšeného výkonu lze očekávat i honbu za nižší hmotností a nějaký ten zásah do podvozku, naopak vzhled zůstane s nejvyšší pravděpodobností klasický a pro Speed Triple charakteristický. I nadále bychom se tak měli dočkat strohé přední partie s oddělenou dvojící světlometů.
Kromě nového Speed Triple, obdrží více či méně změn i ostatní modely, disponující stejným motorem. Určité obnovy se tak dočká například Tiger 1050 nebo cestovní Trophy.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist