husqvarna_svartpilen_801_2




Triumph Tiger 800 Supermoto

Je tu první tuning cestovního endura Tiger 800. Za přepracováním na silniční Supermoto stojí jeden z oficiálních prodejců značky Triumph, Angličan Jack Lilley.

Loni na podzim se představilo nové cestovní enduro Triumph Tiger 800 a off-roadová verze Tiger 800 XC. Letos přichází další verze tohoto modelu, silniční Supermoto. Nadchla by vás tato zpráva? Nás určitě ano, ale bohužel vás musím hned zchladit, jedná se pouze o vydařený tuning motocyklu. Pro vážné zájemce je tu ale řešení: Tiger ve verzi Supermoto se dá proti záloze individuálně objednat.

Za přepracováním Triumphu Tiger 800 na silniční Supermoto stojí jeden z oficiálních prodejců značky Triumph, Angličan Jack Lilley. Přední masku suplují světlomety z naháče Street Triple, ze kterého pocház i malý agresivní štítek. Zato klín pod motorem pochází pro změnu z většího Speed Triple. Přední devatenáctipalcové kolo nahradil o dva palce menší ráfek, a obě sedmnáctky jsou vypleteny dráty. Na kola byly nasazeny měkčí silniční pneumatiky Dunlop Sportmax SportSmart, které jsou určeny především na superbiky a streetfightery.
Další modifikace jsou patrné na koncovce výfuku, kde je nový laděný tlumič od firmy Arrow. Supermoto má i vyměněny zrcátka (LSL), racingovou spojku, nové obě páčky, oplétané brzdové hadice a na přání může být i lehce přitvrzen podvozek. Supermoto dostalo agresivní fialovou barvu (Imperial Purple) a perleťový lak.

Standardní Tiger 800 stojí na britském trhu 7299 liber (cca 220 tis. Kč) a za kompletně přepracovaný Tiger 800 Supermoto pak zaplatíte 10999 liber (cca 325 tis. korun). Sice je o 100 tisís korun dražší, ale zase jich bude jen pár kusu v celé Evropě.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):
Motokatalog.cz



TOPlist