yamaha_demo_tour




Triumph hlásí návrat sportovní kapoty. Konkurence pro MV Agustu?

Nového Speed Tripla 1200 RS jsme si ani pořádně neužili a Triumph se na nás chystá poslat jeho další verzi, která bude dost možná ještě o fous ostřejší. Bude mít v názvu zkratku RR a bude oděný do sportovních kapot šmrncnutých klasikou!

Čirá závist. Takový je slogan připravované motorky, která by mohla být určitou konkurencí pro italskou MV Agustu Superveloce 800. Ta sází na soudobou techniku oblečenou do kapotáže stylizované podle klasických závodních strojů. Novinka od Triumphu s přesným názvem Speed Triple RR by na to měla jít podobně. Továrna zatím vypustila do světa kratičké video, kde je k vidění práce na hliněném modelu, výsledná silueta a také některé detaily. Jasně rozpoznatelné je použití předního LED reflektoru, který známe z řady Bonneville, a kolem něj je k vidění sportovní polokapota. Není to ale jen převzatý příplatkový kousek z Thruxtona, tady je přední světlomet dost specificky zakomponovaný a všechno se to tváří podobně neo-retro jako předek zmiňované MV.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Zbytek motorky bude pravděpodobně už nový Speed. Možná bude trochu upravená podsedlová část a určitě tu budou jiné některé detaily, ale špičková výbava modelu RS tu pravděpodobně zůstane. A kdo ví, jestli nebude ještě bohatší, i když tady už moc není kam jít. Z obrázků vidíme bezklíčové zapalování, karbon, prošívané sedlo, stejné podsvícené ovladače s joystickem, takže tu určitě bude i identická chytrá elektronická výbava... Otázkou tak zůstává, jestli bude stejný i podvozek a hlavně jak bude naladěný motor. Nahatý Speed má pro připomenutí svůj dvanáctistovkový tříválec naladěný na 180 koní a 125 newtonmetrů a musí se vypořádat s necelými 200 kilogramy natankovaného motocyklu. To je na stylovku hodně velké stádo. A i když podle stylu nepůjde o opravdový superbike, vsadíme boty, že tenhle hodně zajímavý stroj nadělá vrásky spoustě opravdových sporťáků. Jak moc budou hluboké lépe odhadneme v září, kdy svou novinku Britové představí.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Motokatalog.cz



TOPlist