yamaha_demo_tour




Hybridní Piaggio MP3

Ze začátku roku 2010 se na nás vyhrne spousta novinek, ale jenom jedna bude mít hybridní pohon. Jde o ojedinělou kombinaci benzínového a eletkrického motoru, která zatím nebyla nikde k vidění. Kombinace pořádného krouťáku od elektromotoru a vysokootáčkového výkonu spalovacího motoru slibuje zajímavé svezení.

Náš tip

V červnu 2010 pro vás chystáme pro vás první test Piaggio MP3 Hybrid, umožňujícího šetrnou jízdu po městě jen na elektřinu i svižnější svezení na kombinovaný pohon!


Kdo chce být "in" a udělat i něco málo pro naší planetu, tak by tahle novinka mohla být to pravé. Piaggio na tomhle hybridu pracovalo celý letošní rok a již se nějaký ten měsíc prohání po silnicích.







V tomhle případě se asi pozornost bude soustředit na spotřebu - na 1 litr benzínu se bude moci dojet 60 kilometrů, emise budou jen 40g CO2 / km a sníží se tak o 65%, v potaz se musí vzít dobrá ochrana před větrem nejen díky vysokému plexi, pohodlný posaz na křeslovitém sedle a jistota stability dvou předních kol je taky nezanedbatelná.








Hyb ridní em-pé-trojka je osazena doposud používanými 125, 250 a nebo 400ccm benzíňáky a plus je přídavný elektromotor o výkonu 2,6 kW, který je přichycen přímo na zadním kole. 

Mínusem prozatím zůstává oproti čistě benzínovým verzím vyšší hmotnost cirka +41kg. Při používání jen elektrického pohonu se baterie vybijí za zhruba 25 minut, zpětné nabití pak trvá tři hodiny. Další inovací by mohl projít i benzínový motor a MP3 se možná bude brzy nabízet i s obsahem 500ccm. Piaggio určitě vykročilo správným směrem, kterému spousta lidí fandí.

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):
Motokatalog.cz



TOPlist