yamaha_demo_tour




Nejen radary u drahých motorek. Ride Vision funguje podobně, namontujete ho i do své motorky

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
SuperSic58 (1308) napsal 07.03.2022 v 22:06

tak to je načase, aby to bruselskej totalitní soudruh zaved jako povinnou výbavu...

dasto (10) napsal 06.03.2022 v 08:53+2

zaujimava vec. reagujete tu akoby ste si to museli kupit. Od zajtra povinna vybava motorkara a pod. Nikto vas nenuti.
Nikomu z vas sa nestalo, napr, ze ste na par sekund pozreli na informacnu dopravnu tabulu kvoli zmene smeru jazdy a zrazu auto pred vami zacalo prudko brzdit? Vtedy, ked najblizsie ocnemu kontaktu mate spatne zrkadlo to zmysel dava.
Alebo pri jazde po obchvate a preradovani do druheho pruhu, kedy pozerate do spetaku, ci mozte (kedze sa asi 90% spetnych trasie, ten ocny kontakt je trochu dlhsi ako v aute, nikto ma nepresvedci o opak) a nic sa neblizi a zrazu pred vami auto prudko zabrzdi? Alebo sa idete preradit z pripajacieho pruhu, rovnako obchvat, pozriete do spetaku a v momente, kedy sa zaradujete a sledujete spetak, aby ste to stihli kedze je to do kolony medzi nakladaky, si to panko z laveho pruhu strihne do praveho.
Po nehode je neskoro zufat. motorkar taha vzdy za kratsi koniec. (tieto veci sa mi stali a som bez nehody s inym ucastnikom, vzdy s velkym stastim) Posledna moja chyba bola, ked som dobehol vozidla na dialnici, isli asi 80, spomalil som, v lavom pruhu sa uvolnilo, pozriem do laveho spetneho, prazdna cesta, smerovka, kuknem dopredu kam smerujem, predbieham a vedla mna kurva auto. Typan co bol zamnou aj napriek mojej smerovke sa tam narval. Skoro som ho trafil. Moja chyba.

Rudolf (4) napsal 05.03.2022 v 14:34+1

Je to zajímavé, ale z mého pohledu na houno . Určitě každý z nás, kdo používá akční kameru, se již setkal s tím, že po jízdě na kameře našel efektně rozpláclý hmyz, takže záznam byl nepoužitelný. To samé se bude dít i zde - a to nehovořím o dalším "bordelu" připlácnutém na skle zadní kamery.
I když je funkce podobná radarovému systému, v reálu je z dlouhodobého hlediska použití kamerového systému dost omezené a nepraktické - pokud tedy nejezdíte pouze po čisťoučké silnici a v bezmráčkovém počasí .

bastard69 (-9) napsal 05.03.2022 v 14:31-2

Žasnem nad europi.ovinami . Čo bude ďalší krok ? Hybridný asistent na zadnom sedadle a pri každom pridaní plynu ťa j.bne po hlave ? Registrácia každej jazdy na ministerstve dopravy a zaplatenie emisnej kvóty ? Covid test a vakcína pred každou jazdou ? Nemyslel som , že to niekedy poviem , ale zlatý komunisti .

kuk (2) napsal 05.03.2022 v 13:20

Zajimava vec. Chtelo by to poradny test co to umi a co ne. Me u techhle zarizeni zajima zaznam jizdy coz si nejsem jisty jak by z tohohle rybiho oka bylo pouzitelne, a pak.bych cekal varovani pred zveri a to hlavne v noci kdy uz nevidim dobre. Zajimala by me diskoteka kdyz s tim clovek pojede kolonou na jizni spojce

BlackDevil (958) napsal 05.03.2022 v 11:30+1

Někdo řekne absolutně zbytečná věc, ale já bych řekl že to přínos mít může. Když je vidět do zatáčky v celé délce, rád využívám celou šíři vozovky abych si narovnal stopu a užil si maximální rychlost průjezdu. Vždy zažitý rituál... zrcátko, pošlu to tam, zrcátko na výjezdu. Ovšem kolikrát se stane, že zatáčky navazují v takové rychlosti, ze se prostě stane, že to zrcátko človek jednou ze sta případů nedá... a jak na potvoru, se tam vyloupne vedle vás další střelec, co si říká, že to pod vás prostě pošle...
Jo, deje se to, hlavně mezi cizími motorkáři a stalo se určitě každému, když jedu v partě, jedem v dohodnutém pořadí, které se nemění.
Druhá varianta je, když potkáte nevyježdené motorkáře, a kolikrát někteří ani neví, že tam zrcátka mají. To potom jen sleduju, jak to s nima cukne, když najednou slyší vedle sebe ránu z otevřených laufů... v lepším případě. Taky se stává, že predjíždím a dotyčný si to klíďo najednou pošle do mojí stopy...
Zadní polosféra by byla asi fajn, kdyby ji většinou v levo senzor hlídal a na zrcátku byl treba trojuhelník, jako je u mnoha aut. Mnoha lidem by to určitě pomohlo.
Samozřejmě, že motorka je o tom, předvídat a rozhodovat kolikrat za druhé, ale smysluplný asistent se může hodit.
Za ty prachy by mohli dodávat aspoň pár typů zrcátek s plnou integritou systému, a ne nějaký humpolácký ledky s drátama.

oxygen (489) napsal 04.03.2022 v 19:15+1

Hlavně by bylo potřeba, aby ta motorka uměla začít i sama tvrdě brzdit - jako u aut!
Páč co když si pilot zrovna bude pilovat nehty nebo v těch dnešních obřích tabletech bude zrovna utopenej někde v podpodmenu -?
Jezdec holt přeletí, no co - hlavně ale že stroj před tím nejspíš ničím včas zpomalí

Heki (401) napsal 04.03.2022 v 16:31+5

Trochu odbočím. Ve služebních oktavkach mame ten slavny asistent proti narazu, ktery na me pravidelne bliká a řve i v situacich, kdy je do narazu daleko. A od doby, kdy jsem zjistil, ze Ti to umí i samo skocit na brzdy, kdyz to vyhodnotí, že je to třeba, to okamžitě vypínám jako první věc. Tyhle hovadiny nepotřebuju a hlavně nechci.

rousini (156) napsal 04.03.2022 v 16:28+4

registruji tuto užitečnou vychytávku a prozatím ji odkládám v paměti do šuplíku s názvem"_íčoviny"

Jofré (211) napsal 04.03.2022 v 14:26+1

V noci to asi dost ruší ve výhledu a když do toho ještě prší, tak ještě horší. Když se budu kochat, tak stejně nesleduju zrcátka, takže to nezaregistruju asi ani periferně.

Tiger_800XC (11) napsal 04.03.2022 v 13:58+8

Na motorce musíš hlavně předvídat a to žádný čidlo nedokáže

31081 (674) napsal 04.03.2022 v 13:22

Mě už je to všechno jedno

gresini (4459) napsal 04.03.2022 v 12:41+1

MartasUS - ani to ne - čistota a bez čidel Jen hlava, ruce a nohy! A k tomu krásná motorka a ne elektronický robot!!

MartasUS (109) napsal 04.03.2022 v 10:17+4

U motorek max ABS a tam by veškeré čidla a asistenti měli končit.

Targus (429) napsal 04.03.2022 v 10:16

Dobrý pokus o zvýšení bezpečnosti je značně degradován umístěním mimo zorné pole řidiče.

Zrcátka jsou prostě špatně. Představte si, že to bude namontované na zrcátkách, která si majitel namontoval POD řídítka.
Asi moc ne, že jo...

Ideální stav by byl, kdyby k tomu byla přilba s průhledovým displejem namísto plexiskla.
Jenže to mají problém zaplatit vojáci pro své letce. Kampak s motorkou, kde stloukáme cenu natahováním drátků na zrcátka...

K167 (1471) napsal 04.03.2022 v 10:03+2

"Pokud by před vámi jedoucí vozidlo prudce začalo zpomalovat, dostanete varování před možnou kolizí tím, že se červená světélka rychle rozblikají."

Asi si "sedím na vedení", ale když vozidlo přede mnou začne prudce zpomalovat, tak snad jako varování je to, že se mu rozsvítí brzdová světla a vzápětí vidím, že zpomaluje, ne? Tak jaké je využití? Pro případ, že přede mnou jedoucímu vozidlu nesvítí brzdová světla nebo že je vůbec nemá (např. prudce brzdící Old Shatterhand na koni Hatátitla)?

Paulo (2561) napsal 04.03.2022 v 09:36+11

Motorka je o svobodě. Tam mám cítit všemi smysly, co se děje a ne spoléhat se na miliardu čidel, který nebudou fungovat v tu nejnevhodnější chvilku.

M_o_m_a_n_e_k (35) napsal 04.03.2022 v 09:30+1

Asi to je opravdu vymakané, ale pokud pojedu jako motorkář, ne jako píp, tak tyhle věci musím sledovat sám a pak ještě bych měl sledovat jak tahle moderní fičura sleduje ty samé věci - je neuvěřitelné na co lidi nepřijdou, ale mně přijde, že buď budu sledovat provoz a nebo fičuru...
Dokáži si to představit jako super snad jen za deště a za tmy, ale to jezdím opravdu jen z nouze a neznám nikoho, kdo by s výjimkou nutnosti někam dojet jezdil v noci.

Protože tu není možnost reagovat na toho kdo reaguje na vás - tak přidávám ještě... osobně když jsem dojížděl někam za tmy a deště, kdy cákalo do přilby a bylo vidět opravdu prd, že bylo co dělat se soustředit na to co je na silnici, aby člověk někam nevlítl, tak pak by byla možná díky tomu, že je tma nějaká šance ty upozornění na zrcátkách vidět.

hrouda13 (150) napsal 04.03.2022 v 09:22+11

Jedinej radar máš mít ku.va v hlavě !




TOPlist