husqvarna_svartpilen_801_2




Intermot: Moto Guzzi, Piaggio

Moto Guzzi přivezlo na Intermot především dopředu známou novinku V7 Racer a Norge GT 8V.

Kapitoly článku

Jak již název napovídá, Norge dostal novou dvanáctistovku se čtyřmi ventily na válec. Podobně jako v minulosti např. u modelu Griso se nám tak nabídka rozrostla o novou motorovou variantu. V objemu 1151 ccm dosahuje motocykl výkon 102 k při 7000 ot/min. Kromě motoru dostál motocykl i několika dalších dílčích změn. Kompletně přepracováno bylo odpružení.
Pro lepší ochranu jezdce byla přepracována a rozšířena kapotáž včetně širšího a elektricky nastavitelného plexi. Celkově lepší komfort pro jezdce zajišťuje nově tvarované sedlo s protiskluzovým povrchem a pružně uložená řidítka. Na stupačkách je speciální protiskluzový materiál. Určitých změn dostály i oba hlavní stojánky a přístrojová deska. Ta je bohatě vybavena a je umístěna blíže jezdci.
Retro novinkou, o které se u Moto Guzzi již dopředu vědělo je V7 Racer. Motocykl vycházející z konceptu V7 Clubman, musí nadchnout snad každého. Na chromech se rozhodně nešetřilo a objemná 17 l nádrž to jen potvrzuje. Leštěné části z hliníku v kombinaci s červeným rámem vypadají opravdu skvostně.
V7 Racer je klasickým cafe racerem se vším všudy. Pěkný kulatý světlomet je doplněn tabulkou s číslem a dvojicí budíků analogového typu. O tom, že se nejedná o tuctovou záležitost, připomíná jezdci už na řidítkách destička s vyraženým pořadovým číslem stroje. Ten na Intermotu byl teprve 9. kouskem na výrobní lince.
Zajímavě je řešen také kryt sedla spolujezdce, který je podobně jako třeba na historické V11 Scura řešen plastovou krovkou. Zde navíc opět doplněnou o tabulku s číslem. Blyštivé koncovky výfuků, v kontrastu s černou barvou blatníků a drátěnými koly s červeným středem, potom jen dotváří celkově jedinečný dojem z tohoto motocyklu.
Co více k vzhledu dodat? Snad jen, že naživo vypadá V7 Racer ještě lépe než na fotografiích. Co se techniky týče, brzdy zajišťuje tradičně u tohoto výrobce značka Brembo. Vpředu jsou čtyřpístky na 320 mm kotoučích a vzadu potom dvoupístek a 260 mm kotouč. Vystavený kousek byl obutý pneumatikami Pirelli Sport Demon 100/90 – 18 a vzadu 130/80-17. Motor o objemu 744 cmm je V-twin 90°. Maximální výkon se pohybuje kolem 48,8 k při 6800 ot/ min. Převodovka je pětistupňová a přenos síly na zadní kolo zajišťuje pro tuto značku typický kardan. Odpružení je vzadu řešeno dvojicí plně nastavitelných pružících jednotek Bitubo a vpředu potom teleskopickou vidlicí Marzocchi o průměru 40 mm. S hmotností motocyklu kolem 182 kg a výše zmíněnými parametry se bude jistě jednat o pohodlný a nezáludný motocykl všestranného použití. Pro mě osobně je tahle klasika jedním z nejzajímavějších počinů na celé show.

Piaggio

Zajímavým počinem ze stáje Piaggio, který nás zaujal na výstavě, byl výrazně modernizovaný model skútru Typhoon 50/125.
Klasika Piaggio, které se historicky prodalo více jak 500 000 ks, tak přichází ve značně přepracované verzi. Dvoutaktní 49,4 ccm model byl navíc doplněn o zcela novou divokou čtyřtaktní „stopětadvácu“ o objemu 124 ccm a výkonu 9,6k při 8500 ot/min. Skútr dostal oproti původní verzi značně pozměněný vzhled a konstrukci. Nový je rám a větší nyní 12“ kola zajišťují celkově lepší stabilitu a snadnější průjezdy přes hrboly a nerovnosti.
Na první pohled jiné jsou rovněž světla a přední plasty, které mají nyní agresivnější střih. Celkově se skútr rozšířil a více místa je tak pro nohy. Změnu prodělala samozřejmě i zadní část. Nově našponované čisté a dobře čitelné linie naznačují, že zde bude více prostoru a skutečně tomu tak je. Sportovnější charakter oproti předchozím verzím naznačují i takové drobnosti jako držadla spolujezdce, která dříve chyběla. Přešité a na první pohled pohodlnější bude rovněž sedlo. Nový vzhled a technické vymoženosti umocňují navíc často dost divoké barevné kombinace.

Informace o redaktorovi

Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist