yamaha_demo_tour




Mondial Du Deux Roues 2007

Kapitoly článku

Italské značky spadající pod koncern Piaggio se rozhodly prezentovat se až v Miláně a v Paříži nevystavovaly. Lze chápat, že domácí příznivci by jim představení novinek na cizí půdě neodpustili, kromě toho asi radši podpoří domovskou výstavu EICMA, která má nakročeno k tomu stát se největší a nejdůležitější evropskou motocyklovou výstavou.

Ducati


O to více vynikla jediná opravdu obsáhlá italská expozice v rudých barvách Ducati. I tato značka sice počká s představením svých hlavních novinek pro rok 2008 až na Miláno, ve své expozici jinak ale předvedla svoji kompletní modelovou řadu. A i zde se nakonec objevily alespoň nějaká nová barevná provedení. Model Ducati Hypermotard bude v nové sezóně v nabídce i v uhrančivém černém provedení a na trh také přijde krásná verze dosud nejvýkonnějšího modelu Monster S4Rs Tricolore v italských národních barvách.


Benelli

Na stánku Benelli jsme potkali hned tři zajímavé novinky. První byl již známý nádherný model Benelli TNT, který se ve všech designových soutěžích trvale umisťuje na prvních místech. Nás ovšem zaujala konkrétní verze Benelli TNT 899, která sice narozdíl od 1130 postrádá některé karbonové díly, ale zato by měla být k mání za velmi příjemnou cenu - v přepočtu z Eur to vycházelo pod 250tis, což už by na českém trhu mohlo pěkně promluvit do prodejnosti.

Hlavním trhákem ovšem byla dvojice motokrosvých modelů Benelli BX506 a BX499. Protože jde o první pokus Benelli na tomto poli, mohla si značka dovolit použít některá revoluční řešení, jako netradiční konstrukce jednoválcového motoru nebo vyměnitelnou karbonovou výztuhu rámu podle zamýšleného typu využití a požadované pružnosti.



MV Agusta

Další italská značka na francouzské půdě představila nejen své hlavní modely, které jsou samy o sobě pěknou sbírkou krasavic, ale také zajímavý koncept s názvem Bestiale. I přes bílou barvu vypadá tahle mašina docela agresivně a ostře řezané kontury naznačují, že by z ní mohl časem vzniknout lákavý výrobní model. Přesto myslím, že teprve až to převedou do černé barvy, bude to opravdu Bestiale.


Video: Benelli, Ducati, MV Agusta

(autor: Jarda, střih: Radek Žemlička)

Video si můžete stáhnout v lepší kvalitě zde (23 MB).

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist