yamaha_demo_tour




Mondial Du Deux Roues 2007

Kapitoly článku

Jsme zpět doma z Pařížské výstavy Mondial Du Deux Roues, brodíme se v gigabajtech fotek, probíráme poznámky a presskity, sepisujeme články, stříháme videa a vzpomínáme na pohodovou francouzskou atmosféru, která nás provázela při toulkách po noční Paříži, ale i třeba v restauracích či v MHD nebo na celé motorkářské výstavě. Jsme internetová redakce, takže jsme využili výhod levných internetových leteckých společností i hotelových webových serverů a vyrazili již pár dní předem, abychom si před výstavou trochu užili pařížské nálady a byli odpočatí i na ohlášené tiskovky Kawasaki a Suzuki den před výstavou, přestože na Suzuki se nám nakonec nepodařilo dostat. Hotýlek mezi Eiffelovou věží a výstavištěm se ukázal jako dobrá volba, za tři dny si na naše neobvyklé objednávky jídel zvykli i v rohovém bistru u metra.




Paříž opravdu stojí za výlet - nádherné město se spoustou památek, přívětiví francouzi, kteří s ničím moc nespěchají a s prací to nepřehánějí. A také hustý francouzský provoz s hejny skútrů a motorek, které na každé křižovatce zahajují nové kolo závodu. Tohle je město, kam se bude každý rád vracet. I počasí nám vcelku vyšlo a pořádně pršelo jen v pátek, kdy už jsme byli na celý den pod střechou výstaviště Paris Expo a přesouvali se mezi prezentacemi jednotlivých značek v rámci novinářského dne.


Pařížská výstava Mondial Du Deux Roues se koná každý druhý rok a střídá se s německým Intermotem, který od loňska nově probíhá v Kolíně nad Rýnem. Každoročně se však koná ještě jedna evropská výstava, kterou je listopadová italská EICMA v Miláně, kam také za měsíc vyrážíme. Italské značky si své novinky logicky schovávají na domácí půdu, takže z apeninského poloostrova byla v Paříži k vidění v podstatě jen prezentace Ducati a MV Agusta. Naopak japonské značky odhalují nové modely již v září zde v Paříži nebo Kolíně, no a zbývající hlavní výrobci jako BMW či KTM asi podle toho, jak jim to vyjde.

Zdejší výstaviště je pro novináře i pro návštěvníky příjemné v tom, že na rozdíl od konkurenčních výstav jsou všechny značky shromážděny v jedné obrovské hale. Odpadá tedy přebíhání mezi pavilony a neustálé zjišťování „kde jsem já, kde je hala E a kde je kameraman“... Příznivce klasiky potěší to, že se zde nekoná záplava drobných čínských značek vystavujících identickou trojici stále stejných skútrů nebo čtyřkolek.

Připravujeme pro vás kompletní informace z výstavy v Paříži: rozsáhlé fotogalerie nových modelů, recenze, videa a nebude chybět ani hodnocení hostesek a modelek.

Video: Paříž město

(autor: Jarda, střih: Radek Žemlička)

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist