yamaha_demo_tour




Mondial Du Deux Roues 2007

Kapitoly článku

Na pařížské výstavě se prezentovala celá řada výrobců helem, mezi nimi ale vynikla hlavně domácí značka Shark, která předvedla dvě nové výklopné helmy a novou řadu SK Grand Urban otevřených helem do města a pro skútristy, ale také speciální helmu RS4 pro závodníky na motokárách.

Shark EvoLine

Základní koncept této helmy jsme už představili na počátku roku, až nyní však byla k vidění skutečná výrobní podoba. Evoline přináší všechny prvky, po kterých touží cestovatelé či motorkáři jezdící často po městě. Z vlastní zkušenosti vím, že výsuvná sluneční clona zpříjemní život každému jezdci s brýlemi, sklápěcí čelist zase zpříjemňuje komunikaci s okolím, ale i nasazování a sundavání helmy. Přední čelist Evoline lze navíc po vyklopení přetočit až dozadu a z helmy tak vytvořit model open-face, který třeba při projíždění městské zácpy hodně zpříjemní pobyt v helmě. Plexi přitom může zůstat na svém místě.


Osobně jsem z helmy měl po osahání vcelku dobrý dojem. Výklopná čelist samozřejmě nikdy nedosáhne tuhosti jednodílných integrálek, ale upevnění kloubu a celá konstrukce působí dojmem, že v případě nárazu alespoň něco vydrží. Bohužel na hlavě jsem helmu nevyzkoušel, ze stojanu se mi jeden výstavní vzorek sice podařilo sundat, ale všechno to byly jen velikosti S či M a větší zatím neměli, snad tedy za měsíc v Miláně. A nakonec ještě předběžný cenový údaj pro francouzský trh - 349E, tj přibližně 10tis korun, o hmotnosti se výrobce nezmiňuje.

Shark OpenLine

Dalším novým příspěvkem do rodiny klapaček je helma OpenLine, klasická výklopná helma s fixací přední části nahoře. I tento model ve vybaven výsuvnou sluneční clonou a stejně jako předchozí EvoLine je vyroben vstřikováním z termoplastu a vybaven kovovým zámkem vyklápění. Hmotnost 1550 gramů patří v této třídě k těm lehčím a cena by asi také mohla být nižší než u vlajkové lodi Evoline.


Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist