globalmoto_duben_nolan




Mondial Du Deux Roues 2005

Přínášíme Vám již kompletní přílohu z motosalonu v Paříži. Celkem jsme pro Vás zpracovali 396 fotografií, 13 videí, 115 wallpaperů a 19 recenzí. Ty naleznete uvnitř přílohy. Navíc zde najdete úvodní informace o výstavě a zároveň důležité informace, jak se na výstavu dostat v příštích letech a další zajímavé poznatky z Paříže.

Kapitoly článku


Úvodní den výstavy:


Všichni příznivci jedné stopy vzhlíží v těchto dnech k slavnému městu nad Sénou, kde byla 30.9. zahájena novinářským dnem mezinárodní pařížská výstava kol a motocyklů “Mondial Du Deux Roues“.





Ačkoli město samotné nabízí jistě mnoho kulturních a společenských možností, my jsme věnovali prohlídkám širokých bulvárů, poklidným kavárnám a slavným památkám jen nezbytné minimum a pozornost jsme zaměřili téměř bez výhrad na výstaviště Porte de Versailles. Na výstavní ploše téměř 65 000m2 zde naleznete více než 1000 značek z 35 zemí světa. Kromě tradiční výstavy motocyklů a příslušenství, je zde k vidění i souběžně probíhající výstava kol.


Jistou novinkou, která se na podobných výstavách doposud příliš nenosila je i prezentace a nabídka motocyklů tzv. z druhé roky, kterým je zde vyčleněn poměrně značný prostor, takže hodnotit a vybírat je zde určitě z čeho. Samozřejmě největším lákadlem a nosným pilířem celé show jsou novinky pro příští rok, kterých zde bylo představeno opravdu nespočet. Největší díl do pomyslného koláče novinek a inovací 2006 přináší tradičně významní světoví výrobci, ale ani ti menší rozhodně nezůstávají v řadě případů pozadu a snaží se ze všech sil. Tak nějak překvapení mimo plán je určitě nové enduro RXV a varianta SXV od Aprilie, či nová Honda CBF 1000.



Pro našince jsou jistě zajímavým zpestřením i opravdu skvostné a velké prezentace tradičních francouzských výrobců jako je Shark, Peugeot, či Voxan, které se na výstavě předvádějí pro našince v nečekaně rozlehlých expozicích. Na druhou stranu pro mě osobně přišlo i jedno lehké zklamání a to absence italské značky Ducati, na kterou si tak budeme muset počkat do listopadového Milána. Pokud byste plánovali ještě výlet na poslední chvíli máte relativně dost času. Výstava začala pro veřejnost dnes 1. října a potrvá až do příští neděle 9. Pouze výstava kol je kratší a končí již v úterý 4. října. Výstaviště je denně otevřeno pro veřejnost od 10 -20 hod. Jako ideální dopravní prostředek po Paříži lze doporučit Metro, které má svoji stanici v bezprostřední blízkosti výstaviště. (zastávka: Porte de Versailles, případně Balad).

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist