globalmoto_duben_nolan




Kawasaki zlevnila motocykly, ceny padaly o desítky tisíc

Inflace šroubuje ceny komodit do závratných výšin snad ve všech odvětvích lidské činnosti, ovšem s výjimkou motocyklů. A značka Kawasaki to jenom potvrzuje svým novým ceníkem, platným od tohoto týdne, v němž padaly ceny jak teplotní rekordy v parném létě – za tyhle peníze se Kawy prodávaly naposledy před pěti lety!

Nové ceny najdete na webových stránkách Kawasaki, ta o včetně vyznačených těch starých. Takže se sami můžete podívat, o kolik se model, po kterém koukáte, zlevnil proti cenám platným do července. Úpravy se netýkají všech modelů, avšak u těch důležitých jsou ceny sesekané výrazně. My se podíváme na ty nejvýznamnější. Začít můžeme sportovním cruiserem Vulcan S, o němž jsme psali na jaře v souvislosti s akčním kitem plexi-kufry-padáky, který jste si mohli k motocyklu dokoupit za pouhých 5000 Kč. Tuhle možnost máte i nadále, ovšem samotný Vulcan šel dolů o 15 tisíc, takže teď jste i s tou doplňkovou výbavou na „baťovských“ 199 900 Kč.

Ještě více ušetříte na další šestsetpadesátce, retro naháči Z650RS, kde černé provedení stojí nově 189 900 Kč a to parádní zelené, které jsme testovali loni ve Španělsku, vyjde jenom o pět tisíc dráž. Citelně levnější je i „velké ereso“, tedy model Z900RS, který se v modrém i červeném provedení nyní vejde pod 300 000 Kč, což znamená úsporu 15, resp. 20 tisíc. O deset tisíc je levnější i nádherná černo-žlutá verze SE, ta je nově za 349 900 Kč.

Koho nechávají klasicky se tvářící stroje klidným a kouká spíše po ryze cestovních strojích, ten nemůže přehlédnout novou cenu u adventury Versys 650. Tahle stálice ve střední třídě pohodlných silničních hltačů kilometrů, která je tady od loňska v novém, svěžejším vydání, se nyní prodává o 20 tisíc levněji, konkrétně za 204 900 Kč, což je suma, z které konkurence určitě nebude mít radost.

Kdo by koukal po větší motorizaci, ten dokáže ušetřit peníze i u litrového Versysu, kde je největší úspora (25 tisíc) u verze S v červené barvě, kterou nově pořídíte za 349 900 Kč. Za zmínku určitě stojí i dvacetitisícový pokles ceny u sportovně-cestovního modelu Ninja 1000SX (nově 339 900 Kč), a tou se dostáváme ke kompresorovým cestovním modelům Ninja H2 SX v několika provedeních, kde šly ceny dolů dokonce až o 60 000 Kč! A desítky tisíc ušetříte i za kompresorového naháče Z H2. Nicméně určitě je dobré říci, že nové ceny se týkají modelů 2023, které se doprodávají, takže určitě není dobré s nákupem váhat!

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):
Související firma
  • Mayer's Motors Modřice

    Motocyklová prodejna s názvem Mayer's Motots Modřice (dříve Moto Modřice) zastřešuje společnosti ASKO KC a Scooters které jsou výhradním dovozcem do České Republiky motocyklů KAWASAKI, QJMOTOR, FANTIC, BSA, skútrů Peugeot a motocyklového oblečení JOFAMA, HALVARSSONS, LINDSTRANDS a výfuků GIANNELLI p...




TOPlist