husqvarna_svartpilen_801_2




Kawasaki novinky 2012

Jestli jste v Brně na Motosalonu hledali stánek Kawasaki, výsledkem pátrání mohla být maximálně informace, že zelená značka nabízí v průběhu výstavy svůj kompletní sortiment k nahlédnutí na prodejně v Židenicích. Proč tomu tak bylo, a co je vlastně u Kawasaki pro letošek nového?

V rozlehlém showroomu v Brně Židenicích byly v pátek představeny novinky Kawasaki pro sezónu 2012. Zároveň byly objasněny důvody neúčasti zelené značky na výstavách v Brně a v Praze. Podle slov ředitele společnosti ASKO KC pana Antonína Daniela značka Kawasaki letos zaujala postoj se obou výstav oficiálně neúčastnit a nabídnout pouze rozšířenou otevřenou dobu na svém showroomu v Židenicích. Důvodem je hlavně neustálé soupeření  dvou pořadatelů výstav Incheby (Motocykl) a BVV (Motosalon), kdy se ve stejném termínu konají dvě výstavy a návštěvník tak nenajde všechny značky pod jednou střechou.
Proto  byla prezentace zelené značky omezena pouze na účast dealera firmy SA Moto na výstavě v Praze a prezentace několika novinek na stánku časopisu Motoráj v Brně. Kompletní sortiment si zájemci mohli prohlédnout v již zmíněných Židenicích. Dalším důvodem byla malá návratnost investice vložené do prezentace a stánku na výstavě. Pro další roky jejich zájem na účasti stále trvá, takže je možné, že se příští rok značka ukáže opět v Praze.
Jestli je toto správný přístup k  zákazníkovi necháme ke zvážení každého motorkáře. Každopádně se letos můžete těšit na tyto novinky:

Nový model Kawasaki Versys 1000, který vychází z motoru Z1000 a měl by oslovit hlavně dálkové cestovatele. Použití řadového čtyřválce u cestovního endura je samo o sobě velmi odvážnou koncepcí, a určitě nejsme sami koho zajímá, jak taková kombinace bude fungovat v praxi.
Dvojice modelů ER6n a ER6n prošla před sezónou 2012 menší modernizací v oblasti rámu a kyvní vidlice, drobné změny nastaly také u kompresního poměru, což má přinést nižší spotřebu paliva. Navenek poznáte rozdíl oproti předchozím modelům podle nové přístrojovky, a mladší zájemci určitě ocení možnost jednoduchého snížení výkonu na 25 nebo 35 kW.
Tři sta z místa - i takový titulek by se mohl objevit vedle hypersportu ZZR1400. Ten se letos může pochlubit celou řadou vylepšení: větším zdvihovým objemem motoru, lepším průběhem výkonu, vyšším kroutícím momentem, novou kontrolou trakce, tužším rámem, nižší hmotností a dalšími vychytávkami.

Všechy nové modely už máme slíbené na testování, a v průběhu sezóny se s vámi podělíme o jízdní dojmy.
Páteční prezentace na prodejně v Žarošické ulici dále pokračovala představením závodních speciálů, které se značkou Kawasaki spojují týmy světové úrovně Osička MX racing a Intermoto.

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (19x):
Motokatalog.cz



TOPlist