husqvarna_svartpilen_801_2




Harley-Davidson XL1200N Nightster

Američané doma na Floridě představili novou verzi stávající řady Sportster. Nový model Nightster v sobě kombinuje důraz na tmavý design, nízkou stavbu a výšku sedla, která by měla přitáhnout vyznavače tradičních customů.


Barevné ladění černé a různých stupňů šedé v matovém provedení dává dohromady opravdu pěkný celek. Černé ráfky a náboje, kryt světla, řidítka i páčky dávají krásně vyniknout chromovaným prvkům. Zajímavé je i řešení zadní části, která postrádá obvyklou zadní svítilnu na zadním blatníku a tato funkce je integrovaná do směrových světel, jako tomu je v Americe často i u aut. Uvidíme, zda toto řešení bude zachováno i u modelů určených do Evropy, kde se měly začít prodávat v druhé půlce roku.


V souladu s posledními modely Sportster i Nightster využívá chrániče trubek předních vidlí. Motocykl je vzadu pořádně posazený dolů a výškou sedla se dostává na úroveň doposud nejnižšího modelu Sportster XL883 Low. Lehký nádech do stylu retro podporují dva výfuky ze zajímavým tvarem zakončení.




Nightster využívá stejný motor 1200 ccm Evolution V-twin poslední generace, který bije v srdcích všech letošních modelů Sportster 2007.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist