yamaha_demo_tour




Radical Ducati Matador

Radical Ducati je menší firma z Madridu, která se specializuje na přestavby motocyklů Ducati. Dalo by se říct, že jejich výtvory jsou ve stylu doktora Frankensteina, protože pánové z Radical se nebojí používat jakékoliv díly. Nové, použité, ořezané, na tom nesejde. Co se jim ale musí nechat, že jejich přestavby jsou netradiční a rozhodně zaujmou.

Přestavba Matador vznikla ze superbikového základu Ducati 1198. Mašina prošla výrazným očesáním, skoro nic není zakryto a působí brutálním a syrovým dojmem. Hodně výrazně působí třeba červený spojkový koš nebo holý chladič. Španělé se toho opravdu nebojí a vůbec si nelámou hlavu s nějakými designérskými perličkami.
Motorka dostala spoustu speciálních dílů z uhlíkových vláken, jako třeba zadní kapotáž okolo sedla, trochu kapotáže pod motorem nebo přední štítek místo světlometu. Nová je také nádrž a lehké změny proběhly i v motoru. Odlehčený setrvačník a upravené hlavy by měly poskytnout více výkonu, ale přesná čísla nejsou známá. Celý výfukový systém je také originálem z dílny Radical.
Mezi další nové díly patří tlumiče Öhlins, brzdy Brembo, spojka EVR, stupačky Rizoma, chladič Febur nebo hliníková kola ITX a další. Rám a kyvka jsou také kompletně z hliníku. Radikální očesání celé mašiny v kombinaci s lehkými materiály umožnilo dostat hmotnost na 138 kilogramů! Když vezmete v úvahu původní výkon Ducati 1198 před tuningovými zásahy, výsledkem je už opravdu masakr stroj.

Design se nemusí líbit každému, ale rozhodně dokáže zaujmout. Na to málo plochy, která se dá zabarvit, byla aplikována oranžovo-černá barva s červenými doplňky, což je docela slušivá kombinace. Syrovost mašiny už je věc druhá, Radical Ducati je opravdu radikální záležitostí.

Chtěli byste se na této ultra-lehké mašině proletět někde po okruhu?

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (25x):
Motokatalog.cz



TOPlist