husqvarna_svartpilen_801_2




Představení nové Ducati V4 a další novinky na výstavě Motocykl

V rámci uplynulé výstavy Motocykl v pražských Holešovicích zažila svou premiéru novinka ze stáje Ducati - Panigale V4. Nejen, že jste si novou V4ku mohli prohlédnout na stánku, mohli jste také zažít její slavnostní odhalení, která se odehrálo ve čtvrtek večer. Byli jsme u toho, kromě toho vám přinášíme ještě připomínku toho, co bylo k vidění v pravém křídle Křižíkových pavilonů.

Ducati Panigale V4 Party odstartoval večer po uzavření výstavních hal moderátor Vlasta Korec spolu s Veronikou Michlovou zastupující dovozce motocyklů Ducati. Po jejich úvodním slovu dostal prostor Honza Křížek s kapelou, a ti se snažili rozjet publikum, seč jim síly stačily. Nakonec to byla trošku marná snaha, protože všichni netrpělivě čekali na to, co přišlo po prvním pětipísničkovém setu.

To se na pódiu opět objevili oba zmínění moderátoři večera, aby po promítnutí oficiálního videa konečně stáhli plachtu z Ducati Panigale V4, a to rovnou v lepší verzi S. A aby toho nebylo málo, tak mezi příznivce značky tísnící se u pódia přijel italský dvojnásobný mistr světa Manuel Poggiali (125 ccm – 2001, 250 ccm – 2003) na „obyčejné“ Panigale V4, takže si návštěvníci párty mohli novinku nejen prohlédnout, ale i poslechnout.

Zbytek večera už byl v režii kapely, DJky Magdaleny Happyfeet, focení se na nové V4ce nebo s Manuelem, a na závěr nechyběl ani dobročinný přesah. Ducatisti vydražili dvě ručně malované skici z designového oddělení Ducati a kniho o designu boloňských strojů podepsanou Claudiem Domenicalim za 112 tisíc korun, které poputují na konto Dětského domova v Krásné Lípě. Kdo nestihl novou Panigale v Praze, bude mít možnost už tento týden v Brně na Motosalonu.

Pojďme se ale přesunout do pravého křídla, kde jste určitě nemohli přehlédnout stánek společnosti Nevima group, na výstavě prezentující značky Benelli, SYM a Keeway. Italská Benelli si pro rok 2018 připravila nový model s označením TRK 502 X Adventure s řadovým dvouválcem o výkonu 35 kW a staronový model Leoncino Trail 500 s identickým motorem, který se od loňského modelu liší pouze drátěnými koly pro uživatele, kteří se chystají se strojem i na polní cesty.

SYM, to jsou především skútry, mezi novinkami to byly Symphony ST a JET 14. Oba jsou poháněny motory o objemu 125 ccm a k dispozici jsou jak vodou, tak levnější vzduchem chlazené varianty. Novinkou je také SYM Cruisym, který se tváří jako by byl z kategorie maxi skútrů, ale ve skutečnosti je poháněn vodou chlazeným motorem o objemu 125 ccm. SYM připravuje na červen také svůj motocykl. Bude se jednat o jednoválec s označením SYM Wolf CR 300 i.

Keeway, značka korporací z Taiwanu a Číny, má v Praze ze svých třech novinek vystavenou pouze jednu, a to typ RKR se čtyřventilovým vodou chlazeným motorem o objemu 125 ccm. Zbylé dvě novinky – naked bike RKF 125 a K-Light 125 (vzduchem chlazený dvouventilový motor), si svou premiéru odbydou tento týden v Brně na výstavě Motosalon 2018.

Jedním z nejobletovanějších strojů byl letos stylový racer Jawa 350 OHC Special, o kterém jsme již psali zde. Kapotovaný kousek vystavený v pravé hale pravděpodobně zastínil i obě kapotované V4 v hale střední.

Dovozce španělské značky Gas Gas zaujal svými elektrickými skútry ASKOL s dojezdem 50 – 90 km v cenové relaci od 60 do 90 tisíc korun. Na stánku se objevilo také nejnovější závodní ostré enduro s označením 250 GP. U Gas Gasu byla ale také značka TRS, která se specializuje na trialové speciály. Modely pro letošní rok se budou prodávat pod označením Raga Racing 280 a 300. Dále zde byly k vidění elektrické trialové a motokrosové speciály pro děti značky Torrot. Zajímavou novinkou ke shlédnutí byl jistě i nový model hybridního elektrobiku Brinco R-B od značky Bultaco.

V roce 2017 vstoupila na český trh značka AJS, která vyrábí motocykly o objemu 125 ccm. Jedná se o čínské výrobky, ovšem pod licencí Velké Británie. Na svém stánku představila všechny 3 nové modely na rok 2018 ve stylu scrambler, café-racer a roadster, čemuž odpovídá také jejich typové označení.

Rakouská KTM byla zastoupena hradeckým dealerem, který do Prahy přivezl kompletní řadu Duke (kromě nového dvouválce 790), čtvrtlitrového Freerida, stejně objemné endurové EXC-F, EXCčko v grafice letošní šestidenní, silniční RC 390 a velké SuperAdventure ve verzi S a R.

V Praze se prezentovaly také čtyřkolky. Značka CF MOTO zde představila své stroje v čele s novinkou Gladiator X 850 V-Twin. Čtyřkolky značky CECTEK jsou původem z Taiwanu, k vidění byl jediný stroj 525, ten ale stále čeká na schválení Euro 4, a není tak zatím k prodeji. POLARIS si připravil celou řadu nových pracovních i sportovních strojů. Z těch pracovních je to Sportsman XP 1000 EPS, který má nastavitelné 3 režimy výkonu řídicí jednotky a disponuje výkonem až 110 koňských sil. Dalším je Ranger MID SIZE se čtyřtaktním motorem o objemu 570 ccm, žhavou novinkou je pak novinka zařazená mezi sportem a prací – model General 1000 EPS, který je přímým konkurentem značky CAN-AM a nabízí se rovněž ve verzi s ABS. Všechny stroje Polaris jsou plně homologované pro jízdu na našich silnicích.

Co se týče oblečení na motocykly, velký stánek zde měla firma MOTOZEM z okresu Frýdek – Místek. Příjemná obsluha vám ochotně poradila s výběrem široké škály přileb od MT Helmets, kevlarového oblečení od Streetracer či s botami na motorku od značky RSA. Kromě těchto značek zastoupených na stánku v Holešovicích pak máte na prodejně v Dobré možnost vybírat také ze značek Lazer či REV´IT. Výhodou pak je, že kromě prodejny na Moravě má MOTOZEM nově k dispozici prodejnu s výdejním místem v dobře známé Vrbově ulici v Praze, zde vám zboží vymění do druhého dne.

Na výstavě nesměly chybět ani přilby LS2. Prohlédnout a vyskoušet jste si mohli téměř celou modelovou řadu. Ty největší novinky se ale představí až na brněnském Motosalonu.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Karel Novák - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
dejva94 přispěl 3 Kč
PlusOne přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist