globalmoto_duben_nolan




Fisica in Moto by Ducati

V historické továrně Borgo Panigale byla otevřena interaktivní výuková laboratoř s názvem Fyzika motocyklů.

Kapitoly článku

Expozice vytvořená z prostředků Nadace Ducati a střední školy Malpighi Bologna je zaměřena především na studenty. Jejím cílem je spojit školní teorie s reálným světem podnikání v motocyklovém průmyslu, který je uznávanou součástí italského kulturního dědictví.
Interaktivní exponáty v této laboratoři prakticky demonstrují fyzikální principy, o kterých se studenti učí ve škole. Ovšem najdete tu také studie fyzikálních sil působících u závodních strojů MotoGP značky Ducati.
Celá laboratoř vznikla ve spolupráci středoškolských a vysokoškolských profesorů a továrny Ducati. Od pondělí do pátku si nyní mohou učitelé fyziky ze všech italských i evropských středních škol laboratoř rezervovat a lákavým způsobem oživit výuku svého předmětu.
Hlavním a zcela jistě správným cílem je vzbudit ve studentech zájem a nadšení ze zkoumané problematiky - a to v laboratoři Ducati jistě nebude problém. Ono je totiž velký rozdíl mezi přednáškou o odstředivých silách s rýsováním vektorů na tabuli, nebo praktickou zkouškou na centrifuze, kdy si v sedle motocyklu sami vyzkoušíte účinky zkracování ramene otáčení!

Video


Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist