husqvarna_svartpilen_801_2




Ducati si nadělí k devadesátinám novou videohru

Italský motocyklový výrobce bude slavit významný milník 90 let a při té příležitosti pověřil společnost Milestone – největšího italského vydavatele her se závodní tématikou, aby vytvořil speciální hru Ducati – 90th Anniversary The Official Videogame.

Pokud vám kombinace Milestone a motorkových her přijde povědomá, rozhodně nejste na omylu. Právě toto vývojářské studio stojí například za výbornou hrou Ride, kterou jsme pro vás recenzovali nedávno. Na stejném enginu, tedy s podobnou grafikou a fyzikou, bude postavená i nová hra Ducati. Těšit se na ní mohou majitelé počítačů a herních konzolí PlayStation 4 a Xbox One. Majitelé starších konzolí X360 a PlayStation 3 si již bohužel nezahrají.Jelikož se jedná o hru věnovanou výhradně Ducati, nelze se divit tomu, že jiné motocykly ve hře vůbec nepotkáme. To ovšem nebude ničemu vadit, neboť motorek z italské manufaktury zde nalezneme hned 39, přičemž 29 z nich se ještě nikdy v žádné hře neobjevilo. Stroje budou rozděleny do sedmi různých ér, zahrnujících období od padesátých let až po moderní superbike. Půjde si tedy zazávodit například s legendární 125 Desmo z roku 1957, s překrásnou 750 F1 z roku 1980, s prvním Monsterem z roku 1990 nebo třeba s Desmosedici GP15, na které jezdil Andrea Dovicioso.
S motorkami půjde jezdit ve třinácti lokacích. Pět z nich jsou přírodní trati typu Stelvio nebo Sierra Nevada, dalších osm klasické okruhy jako Magny Cours, Imola nebo Donington Park. Skalní fandové Ducati musí ocenit i přítomnost okruhu Misano World Cicuit Marco Simoncelli, kde se mimo jiné konalo devět ročníku akce Ducati World Week.No, a specialitou na úplný závěr je i přítomnost virtuální podoby muzea Ducati, které si bude hráč moci procházet. Zde samozřejmě nebudou chybět historické popisy a zajímavosti, technická data a další perličky. Hra vychází již v červnu letošního roku.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist