journeyman_brezen




Ride: hra pro velký kluky (i holky)

Není tomu dlouho, co jsme se na těchto stránkách podívali na několik vybraných her, dostupných pro chytré mobilní telefony. Tentokrát se zaměříme na jednu opravdu pořádnou hru s motorkovou tématikou. Nažhavte své konzole a kompy, vyrážíme!

Kapitoly článku

Co se áčkových herních titulů zaměřených na motorky týče, byli jsme vždy oproti milovníkům aut trochu pozadu. V oblasti dvoustopých vozidel tady máte vypilované pecky jako Gran Turismo, Forza nebo novější Assetto Corsa, ovšem my jsme na tu svou velkou hru stále čekali. A jak to tak vypadá, minulý rok jsme se konečně dočkali, když vývojářské studio Milestone vyrazilo na trh s hrou Ride, určenou pro všechny myslitelné herní platformy. Zahrají si jak majitelé obou generací konzolí, tedy PS3, PS4, X360 i Xbox One, tak i příznivci starých dobrých PC. Skrývá se tedy pod jednoduchým názvem Ride ta hra, na kterou se motorkáři všech zemí tak dlouho těšili?Pojďme se v první řadě trochu rozkoukat a mrknout na to, co se stane po prvním spuštění. Zde nás čeká jednoduchý editor, ve kterém si můžeme vytvořit svého jezdce k obrazu svému. S podrobností hodnou legendárních The Sims mu můžeme dopřát různé účesy a tváře, až si skoro říkám, jestli to všechno není skoro zbytečné vzhledem k tomu, že bude mít moje virtuální já po většinu času helmu na hlavě.Ovšem pozor, tady personalizace hry ani zdaleka nekončí. Sotva totiž potvrdím, že můj avatar bude vypadat tak či onak, můžu nastavovat další parametry. Celkem mě hra nechá velmi detailně navolit čtyři sety oblečení od helmy až po boty, kdy dva zahrnují celou kombinézu, dva potom kombinaci bundy a vyztužených džínsů. A rozhodně se tady nezabýváme pouze barvičkami a nic neříkajícími motivy. Vše má svého reálného výrobce a jedná se dokonce i o reálnou výbavu, kterou daná značka vyrábí.A pokračujeme laděním pózy, tentokrát již na motorce. Po zakoupení prvního bajku totiž následuje nastavení toho, jak bude jezdec v zatáčkách vysedat, jak bude natáčet ramena, jak bude vystrkovat kolena a lokty, či jestli bude při prudkém brždění sundávat nohu ze stupačky po vzoru Valentina Rossiho.Podobnou péči jakou věnujete jezdci, můžete dále věnovat i svojí motorce. Už do prvního naháče v kategorii pod osm set kubíků tak pravděpodobně nacpete nějaké kredity, za které můžete ladit a zkrášlovat. Kupovat můžete nové řídící jednotky, rychlořazení, lehčí kola, jiný řetěz, brzdové destičky, výfuky a tak dále a tak dále. Postupně se můžete propracovat i k naprostým drobnostem, sundávat blinkry, měnit gripy nebo eloxovat brýle vidlic.

Hra je tedy svým způsobem dokonalá i pro hračičky, kteří vlastně spíš než závodit, chtějí dlouhosáhle vylepšovat svůj stroj, slaďovat vzhled doplňků s barevnými prvky kombinézy a prostě si hrát. Režim prohlížení, kdy se můžete na svůj vypilovaný stroj pořádně zblízka podívat, může navíc moderní herní grafikou nepolíbeného pozorovatele naprosto odrovnat. Jen tyhle drobnosti umí u hry udržet celé hodiny a to jsme ještě vůbec nezačali závodit. A těch motorek! Licencovaných strojů nalezneme v několika kategoriích něco přes stovku a to od celkem čtrnácti značek. Ke každé značce a motorce se navíc můžeme i něco dočíst a celkově hra působí mimo jiné i jako vcelku rozsáhlá encyklopedie.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist