globalmoto_duben_nolan




Ducati Diavel bez maskování!

Šikovným špionážních fotografům se podařilo vyfotit připravovanou novinku Ducati Diavel ve finální podobě. A musíme uznat, že nový muscle bike vypadá opravdu božsky... ehm, samozřejmě ďábelsky!

Už první Yamaha V-Max na sebe strhla notnou dávku pozornosti a její nástupce se stal etalonem třídy muscle biků. Někdy také bývá tento segment motocyklů nazván jako super naked či show bike. Byť jde o zákaznicky poměrně obdivované motocykly a je o ně zájem, výrobci se do těchto vod moc nepouštějí. Z konkurence můžeme jmenovat snad jen B-Kinga od Suzuki nebo K1300R od BMW. V nedostatku možnosti výběru pořádného muscle biku vidí Ducati patřičný potenciál a připravuje na domácí výstavu EICMA v Miláně model Diavel, což je překlad pojmu „ďábel“ v boloňském dialektu.
Špionážní fotografové vyfotili testovací prototyp na jedné benzínové pumpě u Madridu a zdá se, že Diavel se podařilo zachytit bez jakéhokoliv maskování. Základem je pekelná černo-červená kombinace barev. Z fotografií je zřejmé, že motocykl bude mít masivní příhradový rám z ocelových trubek, přední USD vidlici, brzdový systém Brembo Monobloc, letmo uchycené zadní kolo a dvojici velkých koncovek výfukového systému na pravé straně mašiny.
Pokud Ducati v tichosti nepřipravila nový motor, o čemž silně pochybuji, dá se celkem jasně určit, že pohonnou jednotkou bude dvouválec od L ze superbiku 1198. Otázkou zůstává naladění výkonu, protože V-Max se pyšní stádem 200 koní, B-King má 184 koní a K1300R má 173 koní. Tudíž použitá specifikace z Ducati Streetfighter (155 koní) by vedle zmíněné konkurence vypadala trochu, jak chudý příbuzný. Věříme, že výkon 170 koní ze standardní verze 1198 se objeví i u novinky Ducati Diavel.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (21x):



TOPlist