globalmoto_duben_nolan




Oživlé Čezety už mají svou cenu

Když jsme před koncem roku zveřejňovali informaci o chystaném návratu značky ČZ, nikdo z nás netušil že přijde tak brzy. Uběhlo jenom něco málo přes měsíc, a první motorky z produkce slušovické firmy MCF - konkrétně dvoutaktní třístovky v provedení enduro a cross - už jsou k dispozici. Známe i jejich ceny.

Firma MCF má bohaté zkušenosti s motokrosy a endury značky TM, jejichž oficiálním dovozcem do ČR je už řadu let. Teď se pustila do výroby limitované edice motorek, které kombinují italskou techniku s některými českými komponenty, a honosí se slavnou značkou ČZ. Prozatím MCF na webu nabízí celkem sedm dvoutaktních modelů s logem ČZ, později k nim chce přidat ještě čtyřtaktní enduro XC250Fi.
Všechny motocykly ČZ jsou osazeny komponenty světových výrobců (vidlice Marzocchi, ráfky Excel, výfuk HGS, brzdy Nissin, větší kotouče Braking, hydraulická spojka atd…), zatímco spotřební materiál obstarají dodavatelé z ČR (řetězové sady, řídítka, svíčky, pneu…)
Endura jsou bez elektrického startéru, a například cena za ČZ XC 300 s TP, stanovená na 5 500 EUR bez DPH (podle kurzu platného k 3.2.2015 = 186 000,- Kč s DPH), je o pět set EUR nižší než katalogová cena modelu TM EN 300. Další ceny motocyklů ČZ najdete zde v ceniku (pdf).

Technické údaje ČZ XC 300:

Motor: Dvoudobý kapalinou chlazený jednoválec 294 ccm
Vrtání/zdvih: 72 x 72
Startér: Startovací páka
Karburátor: Keihin 38 PWK
Zapalování: CDI elektronické
Převodovka: 5 rychlostní
Chlazení: chladicí kapalina s čerpadlem
Rám: hliníkový
Přední vidlice: Marzocchi USD 50 mm
Zadní tlumič: TM Racing
Přední pneumatika: 90/90 x 21
Zadní pneumatika: 140/80 x 18
Přední brzda: Braking Wave 270 mm
Zadní brzda: Braking Wave 245 mm
Nádrž: 8,2 litrů, plastová

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (45x):
Motokatalog.cz



TOPlist