globalmoto_duben_nolan




Eicma: BMW a Husqvarna

BMW na výstavě v Miláně představilo nové skútry. Sportovní model C 600 Sport a cestovnější C 650 GT. Pozadu se změnami nezůstalo ani enduro R 1200 GS ve verzi Rallye, model F 800 R nebo K 1300 S.

Kapitoly článku

BMW C 600 Sport a C 650 GT

Nejdůležitější novinkou na stánku BMW je bezesporu zcela nový segment, kam se bavorský výrobce motocyklů vrhnul - velké cestovní skútry. Oba maxiskútry C 600 Sport a C 650 GT mají v útrobách kapalinou chlazený čtyřtaktní řadový dvouválec o objemu 649 ccm. Pohonná jednotka má výkon 60 koní v 7 500 ot./min a maximální točivý moment 66 Nm nastupuje při 6 000 otáčkách.
Základem skútrů je hliníkový rám a o odpružení se stará přední obrácená vidlice, vzadu je jednoramenná kyvka a centrální tlumící jednotka. Masivní maska obsahuje dva světlomety, kde je i denní svícení z LED. Diody jsou i ve směrových ukazatelích a vzadu v brzdovém světlometu.
C 650 GT má oproti verzi C 600 Sport širší kapotáž, LED blinkry ve zpětných zrcátkách, elektrický systém nastavitelné výšky plexiskla, o 20 mm nižší sedlo a masivnější záď, kde je rozšířený úložný prostor na 60 l.
Maxiskútr BMW C 600 Sport bude dostupný v barvách: černá Sapphire, modrá matná Cosmic a stříbrná metalíza Titanium.
Cestovní verze C 650 GT bude v provedení černá Sapphire, bronzová Platinum a červená Vermilion.

BMW K 1300 S Special Edition

Hypertourer K 1300 S dostane pro příští rok sportovní balíček HP (High Performance BMW Package). Paket obsahuje novou kombinaci modré, černé a bílé barvy, karbonové doplňky, nové sedlo, tlumič od Akrapoviče, nastavitelný podvozek ESA II, systém ASC (Automatic Stability Control), nové nastavitelné stupačky a páčky od zadní brzdy a převodovky, vyhřívané gripy a palubní počítač vč. kontroly tlaku v pneumatikách.

BMW R 1200 GS Rallye

Po velkém úspěchu s prodejem modelu R 1200 GS Triple Black během letošního roku se vedení BMW rozhodlo představit další speciální edici Rallye. Změny oproti základnímu modelu jsou spíše kosmetické nebo z příplatkového katalogu BMW: barevná kombinace Alpine, černá barva motoru, červený rám, černo-bíle sedlo, nastavitelný podvozek Enduro ESA, vyhřívaná řídítka, palubní počítač a chromovaný výfuk.

F 800 R

Naked-bike BMW F 800 R opět dostal jen kosmetické změny. Stále je poháněn čtyřtaktním řadovým dvouválcem Parallel-Twin o objemu 798 ccm (87 k při 8 000 ot./min a 86 Nm v 6 000 ot/min), nové jsou barevné kombinace a pár detailů.

Husqvarna Concept MOAB

Husqvarna před nedávnem představila dvojici naked biků Nuda 900 a jeho ostřejší verzi Nuda 900R. Na výstavě se objevil nový Concept MOAB, který míří do segmentu scrambler. Základ motocyklu pochází ze zmiňované Nudy 900 a vzhledem a barvami se snaží připomenout motocykl H400 z 60. let 20. století, který měl legendární herec Steve McQueen.
Pohonnou jednotkou Conceptu MOAB je jednoválec o objemu 650 ccm. 17palcová kola mají pneumatiky s hrubším vzorkem, které naznačují, že se s motocyklem dá vyrazit i mimo asfalt.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist