yamaha_demo_tour




Beta Xtrainer 300

Na milánské výstavě se představil poměrně zajímavý kousek z dílny toskánského výrobce Beta. Jde o pohodové enduro Xtrainer 300, které ve svém sedle vřele přivítá všechny ty, co chtějí poznat krásy offroadového světa a nechtějí začínat s nabroušenými ostrými soutěžáky. Slogan „The Play bike“ by u téhle Betky měl platit víc než dvojnásob.

Kapitoly článku

Jedná se o dvoutaktní enduro, které se v mnohém podobá ostrým soutěžákům, ovšem není tak ostré a nekompromisní. Tím určitě potěší jak začínající jezdce, tak slečny motorkářky s bahnivými choutkami.
Xtrainer dostal menší rám a díky tomu o něco níže položené sedlo. Dvoutaktní kapalinou chlazený jednoválec pochází z ostrého soutěžáku RR300, ovšem je fest umravněn a jeho výkonová křivka není tak příkrá. Prostě by měl být naladěn jako hodný beránek, který jezdce ze svého hrbu nevystřelí při každém nešetrném pootočení plynovou rukojetí. Zaměření na širokou škálu jezdců všech možných kategorií připomíná elektronické řízení dávkování oleje do benzínu jako třeba u skútrů, a tím tedy odpadá pro někoho nepohodlně míchání benzínu.
Myslím, že se jedná o zajímavý počin, který zaujme sakra široké spektrum zákazníků. Kromě zábavy by mohl Xtrainer zastat i kus práce každodenního života.
Na stánku italského výrobce Beta byla k vidění pochopitelně také všechny ostrá endura modelového roku 2015, které jsme si už před nedávnem pořádně proklepli, ale i univerzální mašiny Alp a pochopitelně trialové speciály.

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Motokatalog.cz



TOPlist