yamaha_demo_tour




Jakub Smrž na tandemu s Vláďou: Přechod z GP 250 na Superbike byl šok

Dalším hostem seriálu Na tandemu s Vláďou je, dnes už bývalý závodník, Jakub Smrž. Kuba pěkných pár pátků závodil v seriálu Grand Prix na dvoutaktním nářadí, které později vystřídal za velké čtyřtakty světového šampionátu superbiků. Poslechněte si jeho vyprávění nejen o tom, ale také o závodění v Británii, kde se mu moc líbilo nebo o tom, co dnes dělá.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Kuba Smrž začal jezdit na motorce jako malý kluk a je zajímavé, že chvíli koketoval s plochou dráhou. Nakonec se ale rozhodl pro asfalt a od minibiků se dostal až do Mistrovství světa. V Grand Prix si nejdříve dal dva domácí závody na divokou kartu, a pak už odjel kompletní seriál. Dvoutaktní dvácu vystřídala větší dvěstěpadesátka, a jak sám říká, této nekompromisní bestii je vděčný za vše, co ho naučila a dokázal z toho těžit, až do konce závodní kariéry. Pomineme-li ne moc povedený záskok ve světových superbicích, tak se dá říct, že poslední část kariéry patřila britským superbikům a v rozhovoru uslyšíte, proč na ně nedá dopustit.

Náš tip

Nekrácený rozhovor ke stažení zde: kuba-smrz.mp3 nebo si ho poslechněte ve svém Spotify, případně na Apple Podcasts.

Poslechněte si vyprávění o tom, jak to chodí v Británii, na jakých tratích se tam závodí a jaký je rozdíl mezi mašinou ze světového šampionátu SBK a BSB. Kuba se v rozhovoru rozpovídá o Mistrovství světa superbiků, kde se několikrát podíval na bednu nebo o týmech ve kterých závodil. Prozradí také něco o elektronice, která u závodních motorek všech kategorií hraje stále větší roli. Jak už zaznělo, Kuba dnes už nezávodí, ale věnuje mladým závodníkům a zastává funkci FIM.

O čem se mluvilo:

  • Jak začal závodit
  • O závodních motorkách, které sedlal
  • Jak to chodí v různých šampionátech, tedy GP, WSBK a BSB
  • O elektronice, která je dnes už i na malorážkách
  • O tom, co dnes dělá

Přečtěte si také:  

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 36 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
pitgemax přispěl 10 Kč
Normik přispěl 6 Kč
0ndras přispěl 10 Kč
Korbik přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist