husqvarna_svartpilen_801_2




Mechanik MotoGP Daniel Peták na tandemu s Vláďou: Musíš to mít v sobě a musí tě to bavit

Redakci Motorkáři.cz navštívil Daniel Peták a v seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou vyprávěl o své roli mechanika v továrním týmu MotoGP KTM. Jak sám říká, pracovat pro tovární tým MotoGP je sen a víc už vlastně ani nejde dosáhnout. Dan vypráví o motorkách, o týmech a o jezdcích, které za svou dvacetiletou kariéru v MotoGP zažil a fakt to stojí za to!

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O dvacetileté kariéře mechanika MotoGP
  • Jak se k motorkám dostal a jak se stal mechanikem v továrním týmu MotoGP
  • O jezdcích a vztazích v paddocku MotoGP
  • Jak si užil první vítězství KTM v MotoGP na své domácí trati v Brně
  • O tom, co práce mechanika obnáší a co je na ni nejlepší

Daniel Peták reprezentuje Českou republiku v paddocku MotoGP a v tuto chvíli pracuje pro tovární tým KTM, kdy má pod palcem motorku Brada Bindera. V rozhovoru vypráví o týmech, kde pracoval, o jezdcích, pro které připravoval závodní motorku a o přátelství, které za dvacetiletou kariéru v paddocku MotoGP vzniklo. Jedním z největším kamarádů je Garry McCoy, se kterým se potkává dodnes a skvělý vztah má také s jezdcem, pro kterého připravuje motorku dnes. Je to Brad Binder, který pro KTM urval první vítězství v královské kategorii MotoGP. Pro Dana to bylo něco speciálního, protože se tak stalo na jeho domácí trati v Brně a ta atmosféra v boxech se snad ani nedá popsat.

Náš tip

Stahujte celý rozhovor v mp3: petak.mp3

Poslechněte si, jak vznikal tovární tým KTM, jak tovární tým funguje a s jak urputně jde za svým cílem. Jelikož Dan pracoval v MotoGP také pro tým Kawasaki, může říct, jaký je rozdíl mezi rakouským a japonským týmem a jak důležité je správně složení týmu. Zajímá vás, jak velký vliv má na vývoj továrních „kátéemek“ Dani Pedrosa, jaká panují vztahy mezi továrními jezdci a jestli má stejnou techniku satelitní tým a továrna. To vše prozradí tento zajímavý rozhovor s člověkem, kterou svou práci miluje a který patří mezi světovou špičku.

Přečtěte si také:

MotoGP na webu Motorkáři.cz

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 30 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
blracing přispěl 10 Kč
Pikec přispěl 10 Kč
Venda přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist