globalmoto_duben_nolan




Fred Krügger a jeho „Pocta Japonsku“

„Tribute to Japan“, česky „Pocta Japonsku“, je nejnovějším dílem Freda Krüggera. Jeho základ tvoří Honda CB 450 z roku 1966.

Proslulý belgický tuner Fred Krügger není známý po celém světě jen díky svému hororovému jménu, ale především díky své práci v Krugger Motorcycles. Za své nesporné umění získal řadu ocenění, včetně prvního místa v AMD World Championship of Custom Bike Building v roce 2010. Pojďme se podívat na jeho poslední dílo s názvem „Tribute to Japan“.
Jako základ pro přestavbu posloužila Honda CB450 „Black Bomber“ z roku 1966. Rozdíl mezi původním strojem a konečným výsledkem přestavby je ohromný. Je tomu tak kvůli Krüggerově naprostému perfekcionismu a smyslu pro každičký detail.

Mezi všemi úpravami ční nad všechny ostatní otočení hlav válců o 180 stupňů. Výsledkem je, že k zásobování motoru vzduchem dochází prostřednictvím dvou přívodů, jimiž vzduch proudí přímo do karburátorů. Tímto řešením odhaluje „Tribute to Japan“ svoji pravou identitu. Jedná se totiž o kousek určený pro výstavy, jehož cílem je zaujmout oko diváka v klidu, ne v pohybu.
Tento fakt však nemění nic na tom, že k vytvoření tak skvostného uměleckého díla byl potřeba dar velké řemeslné zručnosti. Zářným příkladem je rafinovaně provedený výfukový systém. Obrácené hlavy válců dovolily Krüggerovi použít kratší výfukové svody, které téměř okamžitě mizí pod sedadlem. Tím bylo umožněno umístění dvou tlumičů výfuku dovnitř zadní části motocyklu a vyvedení koncovek výfuku na jejích bocích. V důsledku této úpravy musel být spodek sedla opatřen kevlarovou termální ochranou.
Sedlo, nádrž a kapotáž zadní části stroje je dílem Krugger Motorcycles. O lak s motivem červeného slunce podtrhující účel celé přestavby se postarali specialisté z Daddygraph. Za zmínku stojí také ráfky Renegade obuté do pneumatik Avon, brzdy Beringer a krátké tlumiče Wilbers.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):
Motokatalog.cz



TOPlist