yamaha_demo_tour




„Ležák“ Suprine Exodus s motorem BMW

Americká firma Suprine Machinery vytvořila zajímavou stavbu s názvem Exodus. Sedí se v ní skoro jako na chopperu, nechybí čelní sklo, zpátečka nebo sedačka jako v závodním autě. Celé to pohání dvanáctistovka od BMW.

Jezdec je v Exodu 2014 chráněn ochranným rámem po bocích jednostopého vozidla, podvozek je oplechován a celý stroj je poměrně hodně dlouhý. Je jasné, že manipulace s ním nebude žádná sranda, poněvadž hmotnost má hodnotu 310 kilogramů a do nádrže se vejde něco přes 30 litrů paliva.
Vodou chlazený čtyřválcový motor od BMW má objem 1 172 ccm, má přímé vstřikování, čtyřmi ventily na válec a nabídne výkon 126 koňských sil při 8 500 otáčkách. O převod výkonu na zadní kolo se stará šestistupňová převodovka (i se zpátečkou). Top speed se pohybuje okolo 250 km/h, což je opravdu slušná rychlost. Zrychlení z nuly na sto by toto monstrum mělo zvládnout za méně než 4,2 sekundy!
Ve výbavě nalezneme také brzdy od Bremba, ABS a zadní odpružení od BMW a vůbec, spoustu dílů pochází od regálů bavorského výrobce motocyklů: např. ovládací prvky, kabeláž, ráfky, filtry a mnoho dalších. Na podvozku najdeme také centrální stojánek.
V nabídce budou dva modely – Exodus 2014 a silnější Exodus 2014 G s turbem a lepšími brzdami. V plánu je také kompletní kapotáž stroje nebo off-road verze. V Suprine si dokonce věří natolik, že by chtěli postavit také závodní verzi, třeba pro závody drag-race. Základní cena se v přepočtu pohybuje přes 1,1 mil. korun. Chtěli byste se v tom aspoň projet?

Video

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):
Motokatalog.cz



TOPlist