gbox_leden



Skotsko 2022 - North Coast 500 (NC500)

Na samotný sever Skotska přes Nizozemsko a Anglii.

Kapitoly článku

Tak dlouho jsem koukal na lednici a posouval tam vysněné destinace, které bych mohl projet na motorce, až se na první místo posunulo Skotsko a to i díky kamarádovi, který potvrdil, že pojede a byl schopen sdílet moje nadšení. Podotýkám, že na lednici zůstávají další destinace, na které snad v brzké době také dojde (Gruzie, Estonské ostrovy ..)

Skotsko mne lákalo svojí krásnou zvláštností, kterou jsem vnímal z cestopisů a také svojí dostupností. Poslední kapkou byla neodbytná nutnost projet NC500 a ověřit si, že špatné počasí je jen o nastavení v hlavě. Přípravám jsme moc nedali, poněvadž už mám vyzkoušené a ověřené, že člověk míní a život mění, nebo ještě lépěji, že chceš-li Boha rozesmát, tak mu řekni svoje plány (jsem ateista, ale kdyby tam nahoře přeci jen byl tak je lepší to sním mít za dobře). Jediný pevný plán bylo objet North Coast 500 a vidět ostrov Skye. 

Motorky jsou celkem nové (ATAS 1100 a Tiger) takže moc přípravy nepotřebují, jen zabalit nejnutnější do horního topcase, zajistit trajekt, zajistit vozík a domluvit termín. Dále jsem se jal vyzkoušet nové oblečení od Alpinestars Andes, které by mělo odolat snad i nějakému tomu dešti a nepříznivému počasí, a také jsem do výbavy přibalil i „nepromokavé“ rukavice od Fox (bohužel u rukavic jsem se měl řídit pravidlem, že nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci). Jak je zmíněno, tak cestu po pevnině jsme zvolili auto s přívěsem do Amsterdamu / Ijmuidenu, kde jsme měli zajištěný trajekt do Newcastle. Trajekt jsme objednávali cca měsíc a půl předem, poněvadž jsme kluci od rodin a celkem nám trvalo trefit přesný den odjezdu. Protože nám trajekt odjížděl 14/6 tak jsme zvolili pohodovou variantu, že najdeme kempík poblíž Amsterodamu a budeme mít jeden volný den v Nizozemsku. 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):


TOPlist