gbox_leden



Rossfeld Panorama strasse a Orlí hnízdo

Klasický cíl, plus něco navíc.

Kapitoly článku

Tak jsem se zase rozhodl, že něco hodím na papír, spisovatelů je tu sice dost, ale vždy když se přihlásím na motorkáře, vyskočí na mne můj jediný cestopis na Grossglockner a to je už 8 let starý výlet.

Výběr cesty

Začalo to koupením nové motorky. V prosinci 2021, jsem si pořídil novýho mazlíka, KATANU. Jezdíme převážně s manželkou a nalítáme okolo 10 tis. kilometrů za rok, nejsem fanda cestovních endur, musel to být naháč a tak nastala chvíle vyzkoušet, jak se na tom vlastně cestuje.Jasno bylo v tom, že máme dovolenou a chceme někam jet na motorce. Max. vzdálenost na ubytování 300 km. Takže po několika návrzích se dohodlo Německo, Panorama strasse. Ubytko jsem našel ve vesnici Vogloder Hof, statek s ubytováním na Buckingu se snídaní, celkem 4 noci za krásných 220 Europ i s lázeňskou taxou. Manželka zjistila , že je to 6 km od největších termálních lázní v Německu Bad Fussing. Takže vyrážíme.

Vyrážíme

1.den

Nabalená Katana, v navigaci zakázané dálnice a po krásných nehlavních cestách fičíme směr Passau a pak ještě kousek dál. Stavíme 2x po zhruba 100 km, protáhnout se napít a natankovat a uteklo to jak nic. Po 286 km jsme dorazili na statek. Paní majitelka ač jsme neposílali žádnou zálohu, o nás věděla a se slovy Vy jste Ti z Česka nás odvedla do pokoje s balkonem, motorka samo do garáže. Počasí super, prostě pohoda. Vyjížděli jsme v 9.00 od Chebu a ve 13.30 na statku. Vybalíme věci do skříně , oblečeme kraťasy a že se projdeme.... Akorát jsme zjistili, že vesnička má asi 15 stavení a dokonce ohradu se srnkama sika, ale není tu ani obchod a bohužel ani hospoda. Naštěstí existuje internet a 1,6 km daleko je zahradní restaurace, spíše bistro, mají tu v podstatě jen studenou kuchyni typu utopenec, ale pivo je točené a studené a za 2,70 v Německu, moc fajn. Po 2 pivech , to chce něco na zub, zkouším chleba s bramborovou pomazánkou, no zajímavá zkušenost.

2. den

Po snídani, která byla standartní, neměli míchaná vajíčka, ale dobrý, vyrážíme směr Bertechsgaden. V navigaci stále zakázané dálnice a hned asi po 10 km, vjíždíme do Rakouska, abychom z něj po 85 km zase vyjeli do říše. Panorama Rossfeld strasse je nejvýše položená cesta v Bavorsku, čekal jsem malinko víc, ale je tam krásně, není to GG, ale paráda, poplatek 5 Euro, délka 15,7 km a vystoupá se do výšky 1600 m nad mořem.

Parkoviště zdarma a v týdnu tu bylo asi 8 aut a 8 motorek. Samolepka za 50 centů, ale musel jsem si o ní říct při placení mýta.. Dali jsme to nahoru a dolu a pak ještě jednou nahoru a dolu. Asi 8 km od sjezdu je ukazatel na odstavné parkoviště Orlího hnízda. Je to fakt kousek, už z několika parkovišť Panorama cesty je vidět Adolfovo domeček, ale když už jste tady, tak to chcete vidět zblízka. Parkoviště narvaný k prasknutí, poplatek 5 Euro jedno jestli za auto nebo bajk, prostě 5 Euro. Parkovací automat bere jen kováky a nebo německou specialitu EC kartu. s Visou nebo Mastercard, bez šance.

No co, říkám ženě, nejdřív zkusíme štěstí na kase, jestli budou lístky, neměli jsme nic objednaného předem. A povedlo se, ve 12:15 dostáváme 2 Tickety na 14:20. Veselá historka je, že když jsem prosil pána na kase o 5 mincí na parkovací automat , tak se zasmál, to prý neplaťte, to nikdo nekontroluje. Tak jsme drsně parkovali na černo a opravdu to nikdo nezkontroloval. Lístek i s busem nahoru a dolu, kdo by to šel v kombinéze pěšky, stojí už 28 Euro na osobu ,ale stojí to za to , jeli jsme Adolfovo zlatým výtahem, viděli jeho krb a panoramata jsou super. V restauraci nahoře se domluvíte slovensky, komplet obsluha jsou slováci a i počasí jsme vychytali pravé horské, slunce, deštík, slunce, deštík. Abych nezapomněl, návštěvníci jsou z drtivé většiny Češi, všude jen CZ espézetky.

Návrat domů, na ubytko, najeto 250 km a návštěva Most štube, dneska byla na programu specialitka LANGOŠ.

3.den

Podle předpovědi mělo celý den pršet, a bohužel nekecala, tak jsme se rozhodli pro pobyt v termálních bazénech. Jsou tu 3 komplexy, každý asi 15 bazénů, tak jsme jeden vybrali, EUROPATHERME a dobře jsme udělali, vstup 15 Euro osoba a 5 hodin a ikdyž pršelo, ve vodě 28-40 stupňů, je to fakt jedno. Do bazíku ve Bad Fussing jsme jeli taxi, tedy tady se to jmenuje Rufbus, prostě bus na zavolání a je to pro oblastní hosty zdarma. Paní z ubytka nám vystavila pobytovou kartičku a zavolala taxi, nikdo ji vidět nechtěl a zpátky taktéž. Po koupání jsme ještě zakoupili něco na pokoj k jídlu a bylo nám jak doma.

4.den

Výlet na Attersee, jezero krásný, předpověď byla taky dobrá, mělo být 20 st. pod mrakem, ale bylo 14 st. kosa jak prase, chudák prase a bylo vlhko. Takže po 160 km zmrzlí jak sobolí h.... návrat na bydlení, pod deku a spát K večeru jsme šli do regulérní hospody 3,6 km daleko, ale jsme chodci, takže pohoda, vycházka na 30 min. Jmenovalo se to tady Alte Taverne, narvaná hospoda a všude rezervace, na to nejsme u nás zvyklé, volat do hospody a objednat se, no nevyhodili nás, sice pivo 4,30, ale jídlo pecka.

5. den

Po snídani balíme, navigace tradičně bez dálnic a fičíme směr Pilsen, restaurace U větráka to jistí, menu za 180,-Polívka, jídlo a pití , lidovka a hurá domů. Bohužel začalo pršet a až do garáže nepřestalo.

Shrnutí

Benzin stojí jako u nás kolem 2 Euro, tankování po 200 km, kdo ví proč? Výkonu i s báglama až nad hlavu. Tak zase za rok, snad už klapne Stelvio ať mám zase o čem psát. PS. Na Kataně se dá pohodlně cestovat.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):
Motokatalog.cz


TOPlist