europ_asistance_2024



Ardeny, Normandie 2023

Kapitoly článku

Vyrazil jsem v 8:50 z Dolních Břežan. První zastávka měla být „tribuna“ v Norimberku a následně cíl v Lucemburku k přespání. Po lehčím dešti při 14st na konci ČR pršet přestalo, aby za za dalších pár km začalo znovu a to celkem dost. Doprava byla celkem v pohodě. Před Norimberkem začalo pršet už opravdu hodně a teplota spadla k 11ti. Když jsem dorazil do Norimberku, tak jsem po slezení z motorky klepal vysloveně zuby. Na místě jsem si udělal nějaké foto a video, pocítil atmosféru událostí dob minulých a jel dál na zbytek, 5,5 h hodinové cesty. 

Radar ukazoval, že bude dost pršet. A pršelo. Bylo to nekonečné, teplota 10st. Naštěstí vše fungovalo – nepromok, gumy. Někdy kolem 14h jsem se zastavil na nutné, již druhé tankování a jídlo v pumprestautaci. Bylo to takové pumpové. Nicméně jídlo, kafe a malé ohřátí bylo fajn. Zkontroloval jsem nekonečný bouřkový mrak, oblékl se do nepromoku a vyrazil. Mělo přestávat….dlouho nepřestávalo, nicméně, když mi tachometr ukázal, že mám za sebou 480km, pršet přestalo. :-) Současně se začala zvedat teplota, dokonce až k 22st. Rychle jsem tedy oschl a začal prohřívat. Cesta začala ubíhat dobře a z dálnic na západě Německa bylo i něco vidět. Zastavil jsem zase až na první pumpě v Lucembursku, kde jsem si zase natankoval a dal kafe. Bylo příjemné tankovat místo 2,29EUR za 1,61EUR. :-) Pak už to byl skok na místo, kde jsem měl bydlet. Sjezd z dálnice, okresky, super silnice. Na začátku úseku značka Danger – motorkáři. :-) Konečně dorážím. Ubytuju se. Nenáročný hostel, vše OK. V pokoji jsou dva ubytovaní, resp, tam mají věci. Dám sprchu, obhlédnu okolí a od recepčního se dozvídám kam na večeří. Vesnička 5 min na motorce.

 

Úchvatné místo, jak ze středověku, s hradem na skále nad ním. Městečko Esch-sur-Sure. Po večeři a ověření, že po pivu v Lucembursku můžu za řidítka a prohlídce městečka, jedu na pokoj a do hajan. Prvních 800km za mnou. Déšť byl únavný, ale jinak fajn, zadek v kondici. Sedlo funguje!

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):


TOPlist